Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Latviešu un igauņu motokaujas notiks “Vaidavas Kausā”

© publicitātes

Mairis Levans (Vaidavas Kauss motokrosā organizators) informēja, ka jau pēc nedēļas, 5. maijā - Apē, Arvīda Levana vārdā nosauktajā mototrasē -norisināsies 46. Vaidavas Kauss motokrosā un tās vienlaicīgi būs gan Latvijas, gan Igaunijas čempionātu motokrosā 2. posmu sacensības, kas pulcēs spēcīgākos abu kaimiņvalstu sportistus.

Vaidavas Kauss ir leģenda, tradīcija un motokaujas starp latviešiem un igauņiem. Kā pastāstīja Sandris Janušs (Vaidavas Kauss organizators), tad šajā laikā nav citu lielu pasaules un eiropas mēroga motokrosa pasākumu, līdz ar to Latvijas un Igaunijas spicākajiem solo un blakusvāģu klašu sportistiem nav šķēršļu, lai dotos uz Api. Sacensību programmā būs iekļauta arī organizatoru klase - “amatieri 35+” un, protams, “Zelta Mopēds”. Arī šogad tiks mērīts, kurš aizlēks vistālāk Klētslēcienā. Īpaša balva būs katram, kurš izcels startiņu. Papildus Latvijas un Igaunijas Čempionātu motokrosā medaļām tiks pasniegts celojošais Vaidavas Kauss individuāli un komandu vērtējumā.

Uz vietas uzrunātais, Matīss Karro (A1M Husqvarna Team motobraucējs) teica: “Ne tikai tāpēc, ka tās ir manas mājas, Ape ir fantastiska vieta, kur regulāri ir patīkami atgriezties. Labākā trase Latvijā - reljefs, grunts, dabiskais veidols un tas cik tā ir sena. Sacīkstes vienmēr ir profesionāli noorganizētas neatkarīgi no laikapstākļiem. Es ļoti vēlos uzvarēt Vaidavas Kausā. Gribu redzēt kā mans vārds tiek pievienots tam leģendāro sportistu sarakstam kuri savās rokās ir turējuši Vaidavas Kausu. “

Savās pārdomās dalījās arī Karlis Sabulis (MX Moduls un WZ Racing Team motobraucējs): “Es jau no bērnības braucu skatīties Vaidavas Kausu. Man vienmēr ir gribējies pašam piedalīties Vaidavas Kausā. Ape ir viena no manām mīļākajām trasēm Latvijā, ja ne mīļākā. Man tiešām tur patīk. Organizācija vienmēr ir lieliska, trase labi sagatavota, tie ir tādi tradicionāli motokrosa svētki latviešiem.”

Jaunais motokrosa talants Mairis Pumpurs (MX Moduls motobraucējs) teica: “Vaidavas Kauss man asociējas ar tā vēsturi. Pats līdz šim vēl neesmu startējis, bet tur parasti piedalās populāri un spēcīgi motobraucēji. Apes trase man atmiņā palikusi no laika, kad vēl startēju ar 65ccm motociklu - iespaidīga, ātra, grūta ar lieliem lēcieniem, tāda ar “wow!” momentu.”