Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Tiks izdota grāmata par skeletonistu Dukuru ģimeni

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Izdevniecība "Latvijas Mediji" maija sākumā laidīs klajā grāmatu par pasaulē titulētākajiem skeletonistiem - "DUKURI. Ledus karaļi dzīvē" -, informēja apgāds.

Grāmatas autors ir žurnāla "Sporta Avīze" galvenais redaktors Ingmārs Jurisons. Grāmata stāstīs par Dukuru ģimeni un vienlaikus arī jauna sporta veida ienākšanu Latvijā.

"Šopavasar aprit desmit gadu, kopš sākām iepazīt Dukurus tik varenus, cik viņi spēj būt. Desmit gadu kopš pagrieziena punkta, kad pavisam parasts tapetes atgriezums Siguldas trases direktora kabinetā pārtapa par izcilības memorandu, kas kopš tā brīža desmitiem reižu visdažādākajos pasaules nostūros licis skanēt Latvijas himnai un atnesis mūsu valstij 24 medaļas augstākā ranga Eiropas, pasaules un olimpiskajos startos," par grāmatu stāsta Jurisons.

"Tas ir ilgs periods, un visu šo laiku Martins un Tomass bijuši tur, pašā augšā. Dukuru ēra - kurš gan iebildīs! Jā, ar puniem, neveiksmēm un sāpīgiem fiasko, taču kopaina neļaus samelot - pasaules skeletonā tā ir bijusi Dukuru ēra. Un tā vēl nav beigusies. Martins vēl nav gatavs ļaut tai beigties. Un, ļoti iespējams, šobrīd raksta šī stāsta spožāko nodaļu. Taču tā būs jau cita grāmata," uzsver grāmatas autors.

Grāmatā būs arī plašs fotogrāfiju klāsts - no Dukuru bērnības līdz aktuālākajām uzvarām Pasaules kausā, kā arī ģimenes koks, kura saknes sniedzas līdz pat 18.gadsimtam.

Grāmatas "DUKURI. Ledus karaļi dzīvē" atvēršanas svētki notiks 8.maijā plkst.13 Gaismas pils pašā augstākajā vietā - zālē "Kore".

Tāpat maijā savu pirmizrādi piedzīvos Latvijas Televīzijas (LTV) dokumentālā filma "Dukuru zelta līnija", kuras autori ir LTV žurnālists Dāvids Ernštreits un režisore Linda Olte. Filmas pirmizrāde paredzēta 2.maijā.

Kā informē LTV, filma "Dukuru zelta līnija" ir stāsts par mērķtiecību un ziedošanos uzvaras dēļ, motivāciju un sīkstumu.

M.Dukurs ir seškārtējs pasaules čempions skeletonā un seškārtējs Pasaules kausa ieguvējs, kā arī desmit gadus pēc kārtas triumfējis Eiropas meistarsacīkstēs. Tāpat viņa kontā ir divas olimpisko spēļu sudraba godalgas.

Savukārt T.Dukurs ir 2016.gada Eiropas čempions, titulu izcīnot kopā ar brāli. Viņa krājumā ir arī vairākas medaļas Eiropas čempionātos, pasaules čempionātā un Pasaules kausa ieskaitēs.