Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Ostapenko joprojām nevarīga, Latvija zaudē ar 0:3

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Arī šodien Aļona Ostapenko nespēja parādīt pieklājīga līmeņa spēli un divos setos pelnīti zaudēja Vācijas trešajam numuram Monai Bartelai. Lai arī vēl tiks aizvadīta dubultspēle, Latvija šo maču ir zaudējusi un pēc gada spēlēs Pasaules grupas pirmajā grupā, bet vācietes ir atgriezušās elitē.

Līdz šim vienspēlēs abas tenisistes savā starpā nav spēlējušas, taču 2017. gadā Kanādā tikās dubultspēlēs. Toreiz Aļona pārī ar kanādieti Gabrielu Dobrovski vinnēja ar 4:6, 6:2, 10:3 Gērgesu un ukrainieti Olgu Savčuku.

Šogad Bartelas paveiktais WTA līmeņa turnīros ir līdzīgs kā Ostapenko. Izcīnītas sešas uzvaras (arī Ostapenko tikpat uzvaru) un piedzīvoti septiņi zaudējumi (Aļonai 10).

1. sets.

Izlozē noskaidrots, ka maču ar servi sāks vāciete.

0:1. Trīs nepiespiestās kļūdas un mačs jāsāk ar zaudēto geimu.

1:1. Divu dienu laikā Aļonai izdodas pirmais eiss, bet geims uzvarēts vairāk nekā pārliecinoši (sausā).

1:2. Abām tenisistēm pārtiekot no pretinieces kļūdām, Aļona tiek līdz breikbumbai. Ar pirmo nekas nesanāk, taču seko arī otrā. Arī otrā tiek palaista vējā, bet trešā izpalika.

2:2. Aļona ar pirmo dubultkļūdu palīdz vācietei tikt pie breikbumbas, taču īstajā brīdī izdodas trāpīt pirmo servi un geims ir izglābts.

2:3. Vāciete ātri tiek līdz 30:0, taču tad dubultklūda un sitiens autā dod 30:30, bet geims tiek pabeigts ar otro eisu šajā geimā.

3:3. Pārliecinošs geims. Ja serve ir līmenī, tad arī rezultāts top viegli. Otro geimu Aļona uzvar sausā.

3:4. Bartela turpina krāt eisus tiekot jau pie ceturtā mačā, bet geims ir ļoti fikss, tieši tāds pats kā iepriekšējais.

4:4. Serve joprojām līmenī un, lai arī geima vidū rodas nelielas problēmas, tomēr serve ir tā, kura izglābj Aļonu.

4:5. Bartelai jau piektais eiss mačā. Tā vien šķiet, ka šajā setā viss beigsies ar tie break.

4:6. Aļona geimu iesāk ar dubultkļūdu (otro mačā). Tūlīt arī otrā dubultkļūda un ir jāatspēlējas no 0:30. Sen nebija bijušas breikbumbas un Aļonas vājās serves palīdz vācietei tikt pat pie divām. Visā setā neviena pirmā serve un sets tiek pabeigts ar nu jau kārtējo un ikdienišķo dubultkļūdu.

2. sets.

0:1. Ostapenko sāk runāties ar sevi, pēc katras kļūdas kaut ko bubina pie sevis, bet pati vien vainīga. Te tomēr ir teniss, nevis savu bilžu publicēšana internetā.

1:1. Samocīts geims. Kļūdas Aļona, kļūdas Bartela un tieši vācietes kļūda pēdējā izspēlē ļauj Ostapenko panākt līdzsvaru.

1:2. Pagaidām nav redzams, ar kādiem argumentiem Ostapenko var vinnēt šo maču. Viss ir atkarīgs no tā, kā spēlēs Bartela. Ja viņa kļūdīsies, tad Aļonai būs izredzes, ja nē, tad nekas nemainīsies.

1:3. Sitiens autā, tad dubultkļūda un jāatspēlējas no 0:30. Tā vien šķiet, ka Ostapenko netica vairs nekam. Geims tiek aizvadīts ar nolemtības sajūtu, ar kuru viņa sadzīvo jau daudzus mēnešus un nav pazīmju, ka tuvākajā laikā kaut kas mainīsies. Ja vispār mainīsies...

2:3. Ņemot talkā veiksmi, Aļona tiek pie sen nebijušas ekstras - pie breikbumbas un notiek neticamais. Tiesa, geims uzvarēts ar vācietes palīdzību, kura izšķirošo bumbiņu iesit tīklā. Varbūt pēc šī geima kaut kas mainīsies uz labo pusi?

2:4. Arī šajā geimā Ostapenko palīdz tīkls (īsā laikā otro reizi) un 30:0 ir labs sākums.Līdz brīdim, kad seko divas dubultkļūdas pēc kārtas (30:30). Ar ilgu izspēli izdodas atgūt vadību (40:30), taču tad auts un atkal nervu spēle (40:40). Lai arī Ostapenko divreiz bija vairāk, tomēr to uzvarēja Bartela.

2:5. Arī Bartela nav no azbesta un arī viņai dubultkļūdas nav svešas. Pēc tās Aļona tiek līdz 30:0, taču nežēlojot savus spēkus, bumbiņa regulāri tiek iedzīta tīklā, kļūdas krājas viena pie otras un geimu vāciete pabeidz ar diviem eisiem pēc kārtas.

3:5. Vienu geimu izdodas atgūt, taču vajag vēl. Vajag breiku un tad vēlreiz cerēt, ka izdosies noturēt savu servi.

3:6. Nav gatava Ostapenko spēlēt nopietnā līmenī, nav. Jau ilgi nav.