Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Ķēniņš

© AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlasei, kas gatavojas kārtējam pasaules čempionātam, pievienojies viens no potenciālajiem līderiem, uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Šo sezonu 28 gadus vecais Ķēniņš pavadīja Šveices augstākās līgas (NLA) komandā "Lausanne", kuras rindās viņš 49 regulārā čempionāta spēlēs guva desmit vārtus un veica 19 rezultatīvas piespēles, būdams viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem vienībā, bet izslēgšanas turnīrā viņam 12 mačos bija trīs vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Līgums ar šo klubu latvietim ir arī uz nākamajām divām sezonām.

Ķēniņš izlases sastāvā piedalījies septiņos pasaules čempionātos un 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs.

Piektdien un svētdien Latvijas izlase izbraukumā aizvadīs pirmos pārbaudes mačus pret Franciju, taču šajās cīņās nepiedalīsies vairāki valstsvienības līderi.

Pēc mačiem ar Francijas izlasi Latvijas valstsvienībai nākamie mači paredzēti savu skatītāju priekšā, kad 24. un 25.aprīlī "Arēna Rīga" tiks uzņemta spēcīgā Krievija. Biļetes uz šīm spēlēm var iegādāties "www.bilesuserviss.lv".

Savukārt pēdējās pārbaudes spēles Latvijas nacionālajai valstsvienībai paredzētas 3. un 4.maijā izbraukumā pret Šveici.

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 10.maijā, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.