Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Kurucam astoņi punkti "Nets" pārliecinošā zaudējumā pret "76ers"

© Reuters/Scanpix

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pirmdien guva astoņus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Austrumu konferences ceturtdaļfināla otrajā spēlē izbraukumā ar 123:145 (28:34, 36:31, 23:51, 36:29) kapitulēja Filadelfijas "76ers".

Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām "76ers" panākusi neizšķirtu 1-1.

Arī savā otrajā NBA karjeras "play-off" mačā Kurucs laukumā devās "Nets" starta pieciniekā, bet kopumā nospēlētajās 22 minūtēs viņš grozā raidīja trīs no pieciem divpunktniekiem un abus "sodiņus", kamēr abi trejači lidoja grozam secen.

Vēl Latvijas basketbolista kontā piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un piecas piezīmes.

"Nets" rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija no rezervistu soliņa nākušais Spensers Dinvidijs, kamēr 16 punkti D'Endželo Raselam.

Savukārt Filadelfijas komandā 23 punktus iemeta Žoels Embīds, kuram arī desmit atlēkušās bumbas, bet "triple-double" pievienoja Bens Simonss - 18 punkti, 12 rezultatīvas piespēles un desmit atlēkušās bumbas.

Vēl pirmo puslaiku abas komandas aizvadīja gana līdzvērtīgi, bet Kurucs visus savus punktus guva otrajā ceturtdaļā, turklāt divreiz bumbu trieca grozā no augšas. Pirmās 24 minūtes viesi no Bruklinas noslēdza ar tikai viena punkta deficītu - 64:65. Tiesa, trešā ceturtdaļa "Nets" basketbolistiem bija ļoti neveiksmīga, turklāt otro puslaiku "76ers" iesāka ar 14:0 izrāvienu un trešajā ceturksnī kopumā guva 51 punktu.

Filadelfijas vienība noslēdzošā ceturkšņa sākumā sasniedza 30 punktu pārsvaru, tāpēc mača izskaņā pie spēles laika tika komandu rezervisti.

Nākamā sērijas spēle notiks ceturtdien "Nets" laukumā.

"Nets" komanda NBA izslēgšanas turnīrā atgriezusies pēc trīs gadu pārtraukuma. Austrumu konferences kopvērtējumā tā ar 42 uzvarām 82 spēlēs bija sestā, kamēr "76ers" ar 51 panākumu ierindojās trešajā pozīcijā.

Pērn otro gadu pēc kārtas par NBA čempioniem kļuva Goldensteitas "Warriors", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica Klīvlendas "Cavaliers".