Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

"Penguins" pēdējā brīdī atstāj Bļugeru rezervē un arī trešajā sērijas mačā zaudē "Islanders"

© AP/Scanpix

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" sestdien cieta zaudējumu arī trešajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla mačā.

"Penguins" savā laukumā ar 1:4 (1:2, 0:0, 0:2) piekāpās Ņujorkas "Islanders", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-3.

Bļugers sākotnēji bija iekļauts komandas ceturtajā uzbrucēju virknējumā, taču pēdējā brīdī viņu aizstāja Džereds Makens.

Spēles 13.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Gerets Vilsons, kurš vārtu priekšā pielaboja augsti lidojušo ripu. Tiesa, pusotras minūtes laikā viesi pārņēma vadību - vispirms no asa leņķa precīzs bija Džordans Eberle, bet pēc tam ātru uzbrukumu ar nekļūdīgu raidījumu noslēdza Broks Nelsons.

Trešā perioda 11.minūtē pēc "Penguins" hokejistu kļūdas savā aizsardzības zonā Leo Komarovs no tuvas distances dubultoja viesu pārsvaru, bet pusotru minūti pirms pamatlaika beigām ripu tukšos mājinieku vārtos ieraidīja Enderss Lī.

Sērijas ceturtais mačs notiks otrdien Pitsburgā.

"Islanders" iepriekšējo reizi Stenlija kausā kādā no sērijām vadībā ar 3-0 bija tālajā 1983.gadā.

Regulārajā čempionātā Bļugers 28 spēlēs guva sešus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā viņš laukumā bija tikai otrajā mačā, kurā ar punktiem neatzīmējās.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.