Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Mediji: "Lakers" atlaistais Voltons kļūs par "Kings" galveno treneri

© AFP/Scanpix

No Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Lakers" atbrīvotais galvenais treneris Lūks Voltons stāsies pie Sakramento "Kings" stūres, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

"The Athletic" apskatnieks Sems Emiks ziņo, ka "Kings" ģenerālmenedžeris Vlade Divačs ar Voltonu panācis vienošanos uz četriem gadiem.

Voltons tikai piektdien pēc abpusējas vienošanās tika atbrīvots no "Lakers" galvenā trenera amata. Pašlaik 39 gadus vecais Voltons par "Lakers" stūrmani kļuva 2016.gadā, tomēr nevienā no trim sezonām komanda nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā. Tas neizdevās arī šogad, lai gan pērn vienības sastāvu papildināja NBA superzvaigzne Lebrons Džeimss, kurš gan sezonas laikā cīnījās ar veselības likstām.

Informācija, ka Voltons varētu aiziet no "Lakers" galvenā trenera amata, bija jau kādu laiku.

Voltonam šī bija pirmā pieredze kādas NBA komandas galvenā trenera amatā, bet pirms tam viņš kā asistents strādāja Memfisas "Grizzlies" un Goldensteitas "Warriors" vienībās.

Tikmēr "Kings" ceturtdien no galvenā trenera amata atlaida Deividu Jēgeru.

Speciālists atlaists pēc tam, kad "Kings" jau 13.gadu pēc kārtas nespēja sasniegt NBA izslēgšanas turnīru. Tiesa, ar 39 uzvarām 82 spēlēs Sakramento vienība tik un tā sasniedza labāko uzvaru/zaudējumu bilanci šo 13 sezonu laikā.