Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Kurucs NBA izslēgšanas turnīrā debitē ar uzvaru

© AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs sestdien ar uzvaru debitēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā.

Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda Austrumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā mačā izbraukumā ar rezultātu 111:102 (31:22, 31:32, 31:28, 18:20) pieveica Filadelfijas "76ers", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Līdz šim NBA izslēgšanas turnīrā bija piedalījušies divi latvieši - Andris Biedriņš (Goldensteitas "Warriors") un Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs").

Kā ierasts, Kurucs šo spēli sāka "Nets" komandas starta pieciniekā, bet kopumā laukumā pavadītajās 13 minūtēs punktus neguva, turklāt viņš nemaz neizdarīja metienus pa grozu. Latvijas basketbolists izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja divas piezīmes.

"Nets" sastāvā rezultatīvākais ar 26 punktiem bija D'Endželo Rasels, bet 23 punktus pievienoja Keriss Leverts.

Savukārt "76ers" rindās ar 36 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Džimijs Batlers, bet 22 punkti un 15 atlēkušās bumbas Žoelam Embīdam.

Lai arī spēli labāk iesāka "76ers", ātri vien iegūstot dažu punktu pārsvaru, pirmās ceturtdaļas beigās "Nets" veica 12:0 izrāvienu un pārtraukumā devās jau ar deviņu punktu vadību (31:22). Spēles turpinājumā visu laiku vadībā atradās Bruklinas komanda. Kaut gan tās pārsvars otrajā ceturtdaļā tuvojās pat 20 punktiem, pirmo puslaiku viesi noslēdza ar astoņu punktu handikapu (62:54), jo līdz ar beigu signālu trīspunktnieku realizēja Batlers.

Otrā puslaika ievadā cīņa jau bija līdzīgāka, jo "76ers" pietuvojās līdz pāris punktus attālumam, tomēr ceturtajā ceturksnī "Nets" atkal veica izrāvienu un ieguva 16 punktu vadību, turklāt cīņas turpinājumā pārsvaru arī nosargāja.

Kurucs ceturtajā ceturtdaļā laukumā nedevās.

Sērijas nākamais mačs notiks otrdien turpat Filadelfijā.

"Nets" komanda NBA izslēgšanas turnīrā atgriezusies pēc trīs gadu pārtraukuma. Austrumu konferences kopvērtējumā tā ar 42 uzvarām 82 spēlēs bija sestā, kamēr "76ers" ar 51 panākumu ierindojās trešajā pozīcijā.

Svētdienas rītā Rietumu konferences ceturtdaļfinālu uzsāks arī Bertāna pārstāvētā "Spurs", kas spēkosies pret Denveras "Nuggets".

Tikmēr Daira Bertāna pārstāvētā Ņūorleānas "Pelicans" un Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" izslēgšanas turnīrā neiekļuva.

Pērn otro gadu pēc kārtas par NBA čempioniem kļuva Goldensteitas "Warriors", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica Klīvlendas "Cavaliers".