Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Nacionālajā hokeja Bļugers kopā ar Pitsburgu nav starp Stenlija kausa favorītiem, taču cer pārsteigt

© AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā naktī uz 11. aprīli sāksies izslēgšanas spēļu turnīrs, un šoreiz tajā būs pārstāvēts arī Latvijas hokejs. Kopā ar Pitsburgas "Penguins" pirmās kārtas sērijai gatavojas latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš aizvada savu debijas sezonu NHL. Viņa pārstāvēto komandu šoreiz gan pie pašām galvenajām favorītēm uz Stenlija kausa iegūšanu nepieskaita, liecina sporta totalizatora "Betsafe" hokeja koeficienti.

Teodora Bļugera nonākšana līdz NHL bija apgrūtināta tieši tā iemesla dēļ, ka “Penguins” ir ļoti spēcīga komanda ar spēcīgu uzbrucēju klāstu, un sastāvā jaunam debitantam tāpat vien iespējas netiek dotas. Bļugeram izdevās izcīnīt izsaukumu uz NHL un viņam izdevās tur arī nostabilizēties. Brīžiem viņš uzspēlēja arī “Penguins” otrajā maiņā, kur nebūt nekrita ārā, bet tagad, kad komandā teju visi savainoties atgriezušies ierindā, ir stabils ceturtās maiņas uzbrucējs.

“Penguins” gan šī sezona nemaz neizvērtās tik iespaidīga, un par vietu izslēgšanas spēlēs bija jāpacīnās vēl līdz regulārās sezonas pēdējām nedēļām. Pitsburgas klubs guva 44 uzvaras un sakrāja 100 punktus, kas deva trešo vietu divīzijā, taču reizē arī bija sliktākie kluba rādītāji kopš 2015. gada.

Ar Sidniju Krosbiju un Jevgeņiju Malkinu ierindā “Penguins” joprojām ir bīstama komanda, un kluba pārstāvji, treneri ieskaitot, sarunās ar medijiem mudina nepievērst regulārājai sezonai un tās rezultātiem pārāk lielu uzmanību. NHL patiešām ir līga, kur regulārās sezonas panākumi nebūt negarantē titula svinēšanu arī Stenlija kausa izcīņā - pēdējos desmit gados tikai viena komanda spējusi izcīnīt gan Prezidenta kausu, kas pienākas regulārās sezonas uzvarētājai, gan Stenlija kausu.

Taču sporta totalizatora “Betsafe” bukmeikeri uzskata, ka ir ļoti ticama iespēja, ka “Lightning” šosezon spēs to paveikt. Tampas komanda regulārajā sezonā triumfēja pārliecinoši, rādīja lielisku hokeju, uzvarēja 62 spēlēs, atkārtojot NHL rekordu, un noteikti uzskatāma par galveno favorīti arī Stenlija kausa izcīņā. Koeficients uz “Lightning” triumfu ir 3.40, un nevienai citai komandai tas nav mazāks par 8.50.

Pitsburga titula kandidāšu sarakstā ir 11. vietā, dalot to ar zvaigžņoto Toronto “Maple Leafs”. Koeficients uz to, ka Bļugera komanda spēs atkārtot savu 2016. un 2017. gadā paveikto un par spīti visam atkal kļūs par Stenlija kausa ieguvēju, ir 17.00.

Vispirms gan Pitsburgai jādomā par pirmās kārtas pārvarēšanu, kas arī nesolās viegls uzdevums, jo tās pretiniecei Ņujorkas “Islanders” būs mājas laukuma priekšrocības. Bukmeikeru piedāvātie NHL koeficienti liecina, ka “Penguins” un “Islanders” sērija tiek uzskatīta par visgrūtāk paredzemo visā Stenlija kausa izcīņā, proti, abām komandām noteiktas gandrīz vienādas iespējas tikt nākamajā kārtā. Savukārt uz to, ka Bļugera komandas pārstāvētajā sērijā būs nepieciešamas vismaz sešās spēles, noteikts koeficients 1.48.