Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Dāvim Bertānam deviņi punkti un uzvara Novicka karjeras pēdējā spēlē

© Reuters/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien atzīmējās ar deviņiem punktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, palīdzēdams Sanantonio "Spurs" pārspēt Dalasas "Mavericks" basketbolistus, kuru leģendai Dirkam Novickim šis bija karjeras pēdējai mačs.

"Spurs" Kristapa Porziņģa pārstāvēto komandu savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 105:94 (30:16, 27:21, 23:28, 25:29).

Sanantonio komanda ar 48 uzvarām 82 spēlēs Rietumu konferencē ieņēma septīto vietu un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Denveras "Nuggets" vienību.

Bertāns trešdien nospēlēja 19 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no astoņiem tālmetieniem, bet aizmeta garām vienīgo divpunktu metieniem.

Viņa kontā bija arī trīs atlēkušās bumbas un viena rezultatīva piespēle. "Spurs" ar rūjienieti laukumā iemeta par septiņiem punktiem vairāk nekā ielaida.

"Spurs" rindās ar 34 punktiem un 16 bumbām zem groziem izcēlās Lamarkuss Oldridžs, bet 19 punkti bija Demaram Derouzenam.

Viesiem Novickis atvadu mačā guva 20 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. Vācietis visu savu NBA karjeru pavadīja "Mavericks" rindās, Dalasas komandas kreklā nospēlējot 21 sezonu.

Tiesa, atvadas gan viņam neizvērtās veiksmīgas, jo "Mavericks" jau spēles sākumā nonāca iedzinējos, "Spurs" komandai vadībā esot līdz pat mača finālsvilpei.

Bertāns savu pirmo tālmetienu iemeta pirmā puslaika priekšpēdējā sekundē, kad panāca 57:37. Vēla divus "trejačus" viņš pievienoja divarpus minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām un ceturtā ceturkšņa sākumā (83:65), "Spurs" komandai atrodoties drošā vadībā un svinot uzvaru.

"Mavericks" ar 33 uzvarām bija priekšpēdējā starp 15 Rietumu konferences komandām un jau labu laiku pirms regulārā čempionāta beigām zaudēja cerības iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Porziņģis, kurš Dalasas komandas rindas papildināja pirms pāris mēnešiem, šosezon dziedēja pērn gūto krustenisko saišu plīsumu un laukumā neatgriezās.