Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ostapenko piedzīvo negaidītu zaudējumu Bogotas turnīra pirmajā kārtā

© ZUMAPRESS.com/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko otrdien Bogotas "International" turnīra pirmajā kārtā neizmantoja divas mačbumbas un ar rezultātu 6-2, 6-7 (5:7), 5-7 zaudēja ASV tenisistei Kristijai Anai.

Tādējādi Ostapenko turnīru noslēgusi tikai ar vienu WTA ranga punktu.

Planētas 29.rakete Ostapenko šajā turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru. Tikmēr viņas pretiniece Ana, kura WTA rangā ir 205.vietā, nepārvarēja kvalifikāciju, taču tika pamatturnīrā kā laimīgā zaudētāja.

Maču Ostapenko sāka ļoti pārliecinoši, jo viņa divas reizes pēc kārtas lauza Anas servi, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 4-0. Lai arī pēc tam pretiniece vienu breiku atspēlēja, pirmo setu Latvijas sportiste noslēdza ar vēl vienu serves atņemšanu un uzvarēja ar 6-2.

Otrais sets sākās līdzīgi kā pirmais - Ostapenko ieguva breiku un bija vadībā ar 3-0, tomēr Ana spēja atspēlēties. Sestajā un septītajā geimā katra no tenisistēm ieguva pa breikam, bet seta liktenis tika izšķirts taibreikā. Tajā Latvijas sportiste no 1:5 panāca 5:5, tomēr pēdējās divās izspēlēs uzvarēja pretiniece, panākot izšķirošo - trešo - setu.

Jau trešā seta pirmajā geimā Ostapenko neizmantoja vienu breikbumbu, bet otrajā Ana lauza viņas servi. Latvijas tenisiste uzreiz pēc tam gan atbildēja ar to pašu, panākdama neizšķirtu. Ostapenko šajā mačā bija ļoti tuvu uzvarai - devītajā geimā viņa atkal nobreikoja pretinieci un panāca 5-4, kas viņai ļāva servēt par uzvaru spēlē. Tiesa, pārsvars netika izmantots, lai gan viņa ieguva pat divas mačbumbas, bet tika pieļautas divas dubultkļūdas, Anai iegūstot izšķirošu breiku.

Pēc tam Ana bez problēmām nosargāja savu servi, turklāt 12.geimā, servējot Ostapenko, pamanījās iegūt 40:0 pārsvaru. Latvijas tenisiste izmisīgi šīs trīs mačbumbas atspēlēja, tomēr pēc tam spraigā divcīņā bija spiesta atzīt pretinieces pārākumu ar 5-7.

Kopumā Ostapenko šajā cīņā pamanījās pieļaut 16 dubultkļūdas.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā cīņa.

26 gadus vecā Ana karjeras laikā izcīnījusi septiņus ITF titulus, bet WTA līmenī viņa nav izcēlusies ar skaļiem panākumiem, savu rekordu rangā sasniedzot pērn janvārī, kad izdevās pacelties uz 105.vietu.

Ostapenko pagājušajā nedēļā pirmo reizi kādā no turnīriem uzvarēja divus mačus, apstādamās Čārlstonas WTA "Premier" sacensību trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kamēr kopumā Latvijas sportiste šosezon WTA tūrē guvusi tikai piecas uzvaras un piedzīvojusi desmit zaudējumus. Tikmēr Anai šis šosezon bija pirmais mačs WTA pamatturnīros.

Ostapenko šī bija debija turnīrā Bogotā.

Otrajā kārtā Ana tiksies ar rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo mājinieci Mariju Kamilu Osorio-Serano (WTA 438.), kura pirmajā kārtā ar 6-4,6-4 pārspēja šveicieti Konī Perrinu (WTA 144.).

Turnīrs Bogotā norisinās uz māla seguma.