Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Latvijas hokejistes pasaules čempionāta mačā "bullīšos" uzvar Kazahstānu

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas sieviešu hokeja izlase otrdien Pekinā tika pie pirmās uzvaras pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā.

Latvietes čempionāta trešajā mačā ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Kazahstānu.

Mača rezultātu ceturtajā minūtē pēc Jūlijas Mihejenko piespēles atklāja Ieva Pētersone, bet pirmā perioda vidū rezultāts tika izlīdzināts. Pamatlaika turpmākajās 50 minūtēs vārti netika gūti, tādējādi mačs turpinājās papildlaikā.

Arī pagarinājumā neviena komanda neguva vārtus, uzvarētājas noskaidrojot pēcspēles metienu sērijā. Tajā ar 3:1 pārākas bija latvietes, "bullīšus" iemetot Pētersonei, Annai Kubliņai un Sarmai Ozmenai.

Latvijas izlases vārtus šajā mačā sargāja Kristiāna Apsīte, kura atvairīja 58 no 59 pretinieču metieniem, kamēr latvietes veica 24 metienus.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajā mačā latvietes ar 0:3 piekāpās Ķīnai, bet otrajā spēlē ar 0:1 atzina Polijas pārākumu. Turnīra turpinājumā Latvijas valstsvienība spēkosies ar Nīderlandi un Dienvidkoreju.

Grupas priekšgalā ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Ķīna, Nīderlande un Polija, ceturtā ar diviem punktiem trīs spēlēs ir Latvija, piekto vietu ar vienu punktu ieņem Kazahstāna, bet Dienvidkoreja ir bešā.

Tikai grupas uzvarētāja iegūs iespēju pacelties uz pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupu.

Pērn Latvijas dāmu izlase pirmās divīzijas B grupā ierindojās trešajā vietā. Arī 2017.gada čempionātā Latvija ieņēma identisku pozīciju.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs pasaules čempionātam Pekinā:

vārtsardzes - Kristiāna Apsīte, Evija Tētiņa (abas - "Laima");

aizsardzes - Aija Apsīte, Beāte Žagare (abas - "Laima"), Anna Kubliņa, Elīza Platā (abas - "Pārdaugava"/"Lauvas"), Kate Rubīna (L&L/JLSS), Sarma Ozmena (bez kluba);

uzbrucējas - Ilona Ābola, Baiba Kurme, Ivita Krūmiņa, Kitija Voitkeviča, Karīna Šilajāne, Zane Kronberga (visas - "Laima"), Jūlija Mihejenko, Māra Trēziņa, Ieva Pētersone (visas - "Pārdaugava"/"Lauvas"), Līga Miljone (Meinas Universitāte, ASV), Anna Lagzdiņa (bez kluba), Karīna Aņisimova ("Odense", Dānija).