Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Koha kronēta par Eiropas čempioni, viņa nosargā pērn izcīnīto titulu

© Scanpix

Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha pirmdien Batumi, Gruzijā, tika kronēta par Eiropas čempioni svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, nosargājot pērn izcīnīto titulu. Vien 20 gadus vecā Koha summā pacēla 221 kilogramu.

Raušanā ventspilniece pacēla 97 un 101 kilogramu smagus stieņus, bet 104 kilogrami, kas būtu jauns Eiropas rekords, nebija pa spēkam, jo stienis aizgāja aiz muguras. Savukārt grūšanā Latvijas svarcēlāja pieveica 116 un 120 kilogramus, bet 125 kilogrami, kas dotu jaunu valsts rekordu, netika pieveikti. Viņa tika pie mazajām zelta medaļām abās disciplīnās.

Tikmēr sudraba medaļu izcīnīja Krievijas svarcēlāja Tatjana Aļejeva, kura summā pacēla 214 kilogramus (94+120), bet bronza aizceļoja pie vēl vienas krievu sportistes Aleksandras Kozlovas, kurai pa spēkam bija 213 kilogrami (96+117).

Šajā kategorijā startēja arī Daniela Ivanova, kura B grupā pacēla 186 kilogramus (81+105), kas summā deva 17.vietu.

Koha pirms gada kļuva par Eiropas čempioni pieaugušajiem, turklāt šajā konkurencē iepriekš spējusi tikt arī pie sudraba un bronzas. Tāpat Latvijas svarcēlāja pērn izcīnīja zeltu pasaules junioru čempionātā un ceturto gadu pēc kārtas kļuva par Eiropas junioru čempioni.

Aizpērn Koha planētas meistarsacīkstēs izcīnīja bronzu un kļuva par pirmo Latvijas sievieti, kura pieaugušo pasaules čempionātā tikusi pie godalgas. Gadu vēlāk viņai, startējot jaunajā kategorijā līdz 59 kilogramiem, izdevās atkārtot panākumu un izcīnīt vēl vienu bronzas medaļu.

Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs arī Artūrs Plēsnieks, Ritvars Suharevs, Vadims Koževņikovs, Armands Mežinskis un Jānis Griškovs.