Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Bļugers ar lielisku veikumu aizved "Penguins" līdz uzvarai

© Reuters/Scanpix

Savu līdz šim labāko karjeras spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pirmdien aizvadīja Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš guva divus vārtus un palīdzēja Pitsburgas "Penguins" izcīnīt uzvaru, tiekot atzīts par mača spožāko zvaigzni.

"Penguins" viesos ar rezultātu 5:2 (1:2, 3:0, 1:0) pārspēja Ņujorkas "Rangers", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas un nonākot viena panākum attālumā no pirmās vietas Metropolitēna divīzijā.

Pēc Brendana Lemjē un Vinni Letieri metieniem "Rangers" hokejisti bija izvirzījušies vadībā ar 2:0, bet nepilnas piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām Niks Bjugstads vienus vārtus atguva. Otrās trešdaļas pirmajās astoņās minūtēs Džastins Šulcs un Mets Kalens guva vēl divus vārtus viesu labā, "Penguins" komandai izvirzoties vadībā ar 3:2.

Kad līdz otrā perioda beigām bija palikušas septiņas minūtes, Bļugers kopā ar Braeinu Rastu mazākumā izslidoja divatā pret vienu pretinieku aizsargu. Bļugera piespēle kolēģim tika neitralizēta, bet viņš aiz vārtiem atguva ripu un no neērtās puses raidīja to tīklā.

Trešā perioda astotajā minūtē Bļugers izcēlās vēlreiz - viņš pēc Džereda Makena metiena bija vienīgais vārtu priekšā un saņēma atlēkušo ripu, otro reizi mačā pārspēdams Aleksandru Georgijevu.

"Zinājām, ka mums ir nepieciešamā enerģija, lai atspēlētos. Neba jau pirmo reizi esam iedzinējos, tāpēc nenolaidām rokas. Turpinājām uzmundrināt viens otru un atgriezāmies spēlē," pēc mača teica Bļugers.

Viņš šajā mačā uz ledus bija 14 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja piecos no 11 iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Bļugers savā debijas sezonā NHL 23 spēlēs guvis sešus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +8.

"Penguins" ar 95 punktiem 77 spēlēs ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, kur "Rangers" ar 71 punktu 75 spēlēs ir 13.pozīcijā.

"Penguins" nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņems Nešvilas "Predators" vienību.