Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Latvijas izlasei vēl viens zaudējums - 0:2 pret Poliju

© scanpix.ee

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase arī otrajā spēlē piedzīvoja zaudējumu. Šoreiz viesos ar 0:2 pret Poliju. Kvalifikācija turpināsies 7. jūnijā, kad Rīgā viesosies Izraēlas izlase.

Abām komandām šajā ciklā šī ir otrā spēle. Pirmajā kārtā abas izlases spēlēja izbraukumā un šā vakara tikšanos sagaidīja radikāli atšķirīgos noskaņojumos. Latvijas izlase pirms pāris dienām ar 1:3 zaudēja Ziemeļmaķedonijai, bet Polija ar 1:0 pārspēja Austriju.

Latvijas izlase pie uzvaras nav tikusi nav deviņas spēles pēc kārtas. Pēdējais panākums izcīnīts pagājušā gada 2. jūnijā, kad Baltijas kausa izcīņā ar 1:0 tika pārspēta Igaunija. Kopš tā laika pieci neizšķirti un četri zaudējumi un gūti tikai pieci vārti. Arī Polijas izlasei pēdējo spēļu bilance nav spīdoša. Ja neskaita neseno uzvaru pār Austriju, tad pirms tam sešās spēlēs nevienas uzvaras - trīs neizšķirti un tikpat zaudējumu. Tiesa, Polijas izlases pretinieki bija pavisam no citiem plauktiem: 1:1 pret Portugāli, 0:1 pret Čehiju, 0:1 pret Itāliju, 2:3 pret Portugāli, 1:1 pret Īriju un Itāliju.

Latvijas un Polijas izlases līdz šim tikušās tikai trīs reizes un divas no tām mums tik brīnumainajā 2004. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā. 2002. gada 12. oktobrī viesos uzvarējām ar 1:0, bet 2003. gada 6. septembrī savā laukumā zaudējām ar 0:2. Zaudējums gan netraucēja Latvijai savā apakšgrupā ieņemt otro vietu un tikt uz pārspēlēm, kamēr Polija grupā palika vien trešajā vietā no mūsējiem atpaliekot par trīs punktiem. Savukārt 2012. gada 22. maijā pārbaudes spēlē zaudējām ar 0:1.

Pirmajā cikla spēlē pret Maķedoniju pleca savainojuma dēļ šovakar Latvijas izlases vārtos nevarēs stāties Andris Vaņins un viņš nav iekļauts pat pieteikumā.

Šodien mūsu grupā viena spēle jau notikusi un tajā Izraēla ar 4:2 apspēlēja Austriju. Līdz ar to pirms Latvijas un Polijas mača G grupā ir divas komandas, kuras nav tikušas pie punktiem. Austrija zaudējusi abas spēles, bet Latvijas izlasei tobrīd bija viens zaudējums.

1. puslaiks.

Polijas izlases sastāvs: Ščesnijs; Kedziora, Gliks, Pazdans, Reka; Grosickis, Krihovjaks, Kličs, Zieļinskis; Levandovskis, Pjateks.

Latvijas izlases sastāvs: Šteinbors; Dubra, Ošs, Maksimenko, Laizāns; Rakels, Isajevs, Karašausks, J.Ikaunieks; Gutkovskis, Savaļnieks.

2. min. Otrās minūtes izskaņā Gutkovskis uzšauj pa vārtiem un vārtsargs knapi to atvaira. Ļoti aktīvs Latvijas izlases sākums. Starp citu, līdzīgi bija arī pret Ziemeļmaķedoniju, bet kā viss beidzās, visiem ir zināms.

5. min. Jau otrais sitiens pa vārtiem. Šoreiz ar soda sitienu, kad Rakels rādot, ka centrēs uz vārtsarga laukumu, izdomā tomēr sist pa tiešo pa vārtiem - mazliet neprecīzi.

11.min. Pirmais stūra sitiens un to nopelna Latvijas izlase.

13. min. Tikai tagad poļiem izdodas nopietnāk pietuvoties Šteinbora vārtiem, kas beidzas ar nopelnītu stūra sitienu.

16. min. Vēl viens stūra sitiens pie Latvijas vārtiem.

19. min. Brīdinājums Isajevam.

20. min. Jau kādas desmit minūtes spēle notiek laukuma vienā pusē. Tajā pusē, kurā vārtus sargā Šteinbors.

25. min. Šteinbors izglābj komandu no vārtu zaudējuma. No dažu metru attāluma viņam izdodas atvairīt paša Levandovksa sitienu.

25. min. Brīdinājums Pjatekam.

35. min. Levandovskis. Viegls sitiens pa vārtiem, taču gandrīz ļoti precīzs. Latviju uzglāba tālais vārtus stabs.

37. min. Pie bumbas tiek arī Polijas izlases vārtsargs. Neticami, taču tobrīd sitienu skaits vārtu virzienā ir pārliecinoši par labu Latvijai - 7:3. Toties bumbas kontrole ir 71%:29% Polijas labā.

2. puslaiks.

Vēl vienā mūsu grupas spēlē Slovēnija pēc pirmā puslaika ir vadībā ar 1:0 pret Latvijas pāridarītāju Ziemeļmaķedoniju.

48. min. Šteinbors atvaira spēcīgu sitienu tuvajā stūrī raidot bumbu uz stūra sitienu.

52. min. Atkal Šteonbors. Šoreiz viņš izvelk bumbu no vārtu stūra. Atkal stūra sitiens.

53. min. Brīdinājums Maksimenko.

57. min. Poļiem divi stūra sitieni pēc kārtas.

58. min. No laukuma centra Karašausks aizskrien viens pret vienu, tiek līdz soda laukumam, taču spēka vairs nav un arī sitiens vājš. Toties ir stūra sitiens, pēc kura Ošs ar galvu raida bumbu vārtu sūrī. Diemžēl sitiens ir par vāju un vārtsargam ķerams.

60. min. Vēlreiz poļiem divi stūra sitieni pēc kārtas.

61. min. Grosickis ar galvu spēcīgi sit vārtu tuvajā stūrī un atkal lielisks ir Šteinbors.

62. min. Spēlētāju maiņa: Kliča vietā Blaščikovskis.

68. min. Jau 11. stūra sitiens pie Latvijas vārtiem.

69. min. Brīdinājums Kedzioram.

69. min. Spēlētāju maiņa: Gutkovska vietā Uldriķis.

74. min. Brīdinājums Ikauniekam un bīstams soda sitiens no 20m tieši pretī vārtiem, taču Levandovska sitiens tālāk par sieniņu netiek.

1:0 (76. min). Ikaunieks neapstrādā bumbu, centrējums no kreisās puses un no vārtsarga laukuma Levandovskis ar galvu raida bumbu vārtu stūrī.

80. min. Spēlētāju maiņa: savainotā Savaļnieka vietā Gabovs.

83. min. Spēlētāju maiņa: Grosicka vietā Frankovskis.

2:0 (84. min.) Paši poļi netic, kā Frankovskis pamanās no metra attāluma netrāpīt tukšos vārtos. Izrādās, Šteinbors kaut kādā veidā nedaudz pieskārās un stūra sitiens. Diemžēl, bet šis stūra sitiens beidzās ar Glika vārtu guvumu.

86. min. Spēlētāju maiņa: Karašauska vietā Tobers.

87. min. Spēlētāju maiņa: Pjonteka vietā Miliks.