Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevs un Bendika startēs noslēdzošā PK posma iedzīšanas sacensībās

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas vadošie biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika šodien Holmenkollenē, Norvēģijā, aizvada Pasaules kausa pēdējā, devītā, posma iedzīšanas sacensības.

Vispirms trasē plkst.16 pēc Latvijas laika dosies dāmas, sacenšoties desmit kilometru distancē. Bendika startēs ar 34.numuru, būdama 21,5 sekundes aiz sprintā uzvarējušās Slovākijas pārstāves Anastasijas Kuzminas.

Savukārt vīrieši 12,5 kilometros startēs plkst.18.15. Rastorgujevs trasē dosies vien ar 49.numuru, bet piektdien sprintā uzvarējušajam norvēģim Juhannesam Tingnēsam Bē viņš zaudēja divas minūtes un 19,6 sekundes.

Šodienas biatlona sacensības tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Bendika ceturtdien 7,5 kilometru sprinta sacensībās ieņēma dalītu 34.vietu, savukārt Jūlija Matvijenko ieņēma pēdējo 106.pozīciju. Tikmēr piektdien vīriešu desmit kilometru sprintā Rastorgujevs palika tikai 49.vietā, netikdams pie Pasaules kausa punktiem, kamēr Aleksandrs Patrijuks bija 90.vietā, bet Pasaules kausa debitants Edgars Mise ierindojās 93.pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm līdere ar 882 punktiem ir itāliete Doroteja Vīrere, kura par 30 punktiem apsteidz tautieti Lisu Vitoci, kamēr trešā ar 791 punktu ir norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna. Cīņā par Lielo kristāla globusu netiks ņemti vērā biatlonistu divi sliktākie rezultāti.

Savukārt Bendika tikusi pie 129 punktiem, kas viņai dod 45.vietu.

Tikmēr vīriešu konkurencē pirmais ar 1170 punktiem ir Bē, turklāt viņš jau ir nodrošinājis Lielo kristāla globusu. Otrais ar 828 punktiem ir krievs Aleksandrs Loginovs, savukārt trijnieku noslēdz francūzis Kentēns Fijons-Majē ar 809 punktiem.

Rastorgujevs ar 345 punktiem ieņem 22.vietu.

Šī Pasaules kausa sezona noslēgsies svētdien ar masu startu.

Bendikai šī sezona sākās lieliski, jo pirmajā posmā viņa izcīnīja augsto piekto vietu 15 kilometru individuālajā distancē, šajā disciplīnā sasniedzot karjeras rekordu, tomēr turpinājums nesekoja, jo vairs nevienā posmā viņa pirmajā divdesmitniekā nav iekļuvusi. Savukārt vēl februāra izskaņā viņa kopā ar Rastorgujevu izcīnīja septīto vietu Eiropas čempionāta jaukto pāru stafetē.

Iepriekšējās divās nedēļās notikušajā pasaules čempionātā Bendika labāko rezultātu sasniedza sprintā, kur izcīnīja 17.vietu.

Rastorgujevs šosezon Pasaules kausā labāko rezultātu sasniedza Rūpoldingā piektajā posmā, kad viņš sprintā izcīnīja 13.vietu. Starpsezonā biatlonists noalgoja kādreizējo norvēģu biatlonistu un tagadējo treneri Frūdi Andresēnu, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas sportists pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Intaru Berkuli.

Gana veiksmīgas Rastorgujevam bija pasaules čempionāta sacensības, kur viņš iedzīšanā guva augsto sesto vietu, tādējādi sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu planētas meistarsacīkstēs. Kopā ar Bendiku viņš bija desmitais jaukto pāru stafetē, bet klasikā guva 13.pozīciju.