Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevam divas kļūdas pēdējā šaušanā maksā medaļu PČ klasikā

© AFP/Scanpix

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs trešdien Estešundā, Zviedrijā, pēc divām kļūdām noslēdzošajā šaušanā izlaida no rokām medaļu 20 kilometru individuālajā distancē.

Sacensību noslēgumā Rastorgujevs izcīnīja 13.vietu, kas viņam tik un tā šajā disciplīnā pasaules čempionātos ir labākais rezultāts.

Tikmēr par pasaules čempionu biatlona klasikā tika kronēts vācietis Arnds Peifers, kurš ugunslīnijā sašāva visus mērķus un finišēja pēc 52 minūtēm un 42,4 sekundēm. Pašlaik 31 gadu vecais Vācijas biatlonists līdz šim individuālajās sacensībās par pasaules čempionu bija kļuvis tikai 2011.gadā sprintā, bet vēl trīs zeltus viņš guvis stafetēs.

Otrais, finišējot vienu minūti un 8,7 sekundes aiz Peifera, bija bulgārs Vladimirs Ilijevs, kurš šaušanā nopelnīja vienu soda minūti, bet tik un tā guva savu pirmo medaļu pasaules čempionātos. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena tikmēr kāpa vienu mērķi nesašāvušais norvēģis Tarjejs Bē, kurš uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 9,1 sekundi.

Uzreiz aiz pirmā trijnieka sekoja zviedrs Sebastians Sāmuelsons, Itālijas pārstāvis Lukass Hofers un Simons Destjē no Francijas.

Savukārt šīs sezonas Pasaules kausa ieguvējs Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas ar trim soda minūtēm trešdien bija spiests samierināties tikai ar devīto vietu.

Tikmēr Rastorgujevs uzvarētājam piekāpās par divām minūtēm un 25,6 sekundēm, šaušanā nopelnot divas soda minūtes.

Rastorgujevs klasikas sacensības iesāka lieliski, jo pēc pirmajām divām šaušanām, kurās Latvijas pārstāvis bija nekļūdīgs, viņš izvirzījās pirmajā vietā. Teicama bija arī trešā ugunslīnija, kas ļāva saglabāt līdera godu. Esot pirmajā vietā, viņš ieslēpoja arī beidzamajā - ceturtajā - šaušanā, kas bija stāvus. Tajā Rastorgujevs gan pieļāva divas liktenīgas kļūdas, kā dēļ viņa rezultātam tika pieskaitītas divas soda minūtes, kas arī liedza cerības uz vietu pirmajā trijniekā. Ja viņš būtu nesašāvis tikai vienu mērķi, vēl joprojām pastāvētu liela varbūtība iespraukties labāko trijniekā, tomēr beigās nācās samierināties ar 13.vietu.

Rastorgujevs arī nodrošinājis iespēju sacensties svētdien gaidāmajās masu starta sacensībās.

Tikmēr no pārējiem Latvijas biatlonistiem Aleksandrs Patrijuks ar četrām soda minūtēm bija 60.vietā, kamēr Roberts Slotiņš pamanījās nesašaut septiņus mērķus un ierindoties 92.pozīcijā starp 98 finišu sasniegušiem sportistiem.

Planētas meistarsacīkstēs tiek dalīti arī Pasaules kausa punkti. Tā kopvērtējumā līderis ar 1082 punktiem ir norvēģis J.T. Bē, kurš jau nodrošinājis Lielo kristāla globusu, tālāk ar 753 punktiem ir trešdien 14.vietā palikušais krievs Aleksandrs Loginovs, bet pirmo trijnieku ar 723 punktiem noslēdz Destjē.

Tikmēr Rastorgujevs iekrājis 305 punktus, kas ļauj ieņemt 20.pozīciju.

Pasaules čempionāta turpinājumā ceturtdien būs sacensības jauktajā pāru stafetē, sestdien stafetēs sacentīsies kungi un dāmas, kamēr svētdien būs abi masu starti.

Pasaules čempionāts sākās jau pagājušās nedēļas ceturtdienā, kad 2x6+2x7,5 kilometru jauktajā stafetē Latvijas izlase ar Baibu Bendiku, Jūliju Matvijenko, Patrijuku un Slotiņu tika apdzīta par apli, tobrīd esot 23.vietā.

Savukārt pēc tam sieviešu sprintā Bendika bija augstajā 17.vietā, kamēr debitante Matvijenko ieņēma pēdējo pozīciju starp 93 dalībniecēm. Vīriešiem sprintā Rastorgujevs guva 14.vietu, turklāt iedzīšanā viņš bija sestais, tādējādi sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu pasaules čempionātos. Bendikai iedzīšanā tikmēr bija 23.pozīcija.

Visbeidzot otrdien 12,5 kilometru individuālajā distancē sievietēm Bendika pēc neveiksmīgas pēdējās šaušanas palika 52.vietā.

Rastorgujevam pasaules čempionātos individuālajās sacensībās labākais rezultāts līdz šim bija 2016.gadā izcīnītā 20.vieta sprintā. Iepriekšējās meistarsacīkstēs pirms diviem gadiem viņš labāko rezultātu sasniedza iedzīšanā, kur izcīnīja 37.vietu.

Šosezon Latvijas biatlonists savu labāko rezultātu Pasaules kausa posmos guva Rūpoldingā, kur izcīnīja 13.vietu sprintā. Pirms pasaules čempionāta viņš startēja Eiropas meistarsacīkstēs, kur sprintā bija astotais, bet iedzīšanā pacēlās uz piekto vietu.

Pēc pasaules čempionāta no 21. līdz 24.martam Holmenkollenē ar devīto posmu noslēgsies Pasaules kausa sezona.