Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko zaudē Indianvelsas turnīra trešajā kārtā

© AFP/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko svētdien Indianvelsas WTA "Premier" sērijas turnīra trešās kārtas cīņā ar rezultātu 6-4, 3-6, 4-6 piekāpās Markētai Vondrušovai no Čehijas.

Latvijas pārstāve pasaules rangā pašlaik ieņem 22.vietu un ar tādu pašu numuru bija izlikta šajā turnīrā, bet viņas pretiniece reitingā atrodama 61.vietā.

Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 65 WTA ranga punktus.

Ostapenko maču iesāka lieliski, ar diviem breikiem panākdama 4-0 un setu uzvarēdama ar 4-6. Otrajā setā Latvijas tenisiste uz pirmo lauzto servi atbildēja ar breiku, tomēr seta nogalē zaudēja vēl divas serves, kā rezultātā piekāpās ar 3-6.

Trešajā setā tenisistes pirmajos astoņas geimos apmainījās ar diviem breikiem, bet desmitajā geimā Ostapenko vēlreiz zaudēja savu servi un setā piekāpās ar 4-6, pēc vairāk nekā divu stundu mača izstājoties no turnīra.

Ostapenko šajā mačā pieļāva septiņas dubultkļūdas, kamēr pretinieces tādas bija astoņas, bet pusi no tām viņa pieļāva pirmajā setā.

Abām tenisistēm šī profesionālajā tenisā bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Ostapenko pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņa ar rezultātu 6-2, 6-1 pārspēja ķīnieti Šuai Džanu, kura reitingā ir 40.pozīcijā.

Tikmēr Vondrušova pirmajā kārtā ar 6-4, 7-6 (8:6) pārspēja ranga 105.vietas īpašnieci Lauru Zīgemnudu, bet otrajā kārtā viņa ar 6-2, 6-1 apspēlēja planētas 14.raketi un pērnā gada finālisti Darju Kasatkinu no Krievijas.

Vondrušova savu līdz šim vienīgo titulu izcīnīja aizpērn, kad 17 gadu vecumā triumfēja Bīles WTA "International" sērijas turnīrā. Februārī viņa sasniedza Budapeštas WTA "International" sērijas turnīra finālu, kurā gan cieta zaudējumu.

Iepriekšējā gadā Ostapenko Indianvelsā sasniedza trešo kārtu, par šādu sniegumu nopelnot 65 WTA ranga punktus.

Ostapenko šīs sezonas pirmie divi mēneši nav bijuši veiksmīgi, jo viņa desmit spēlēs izcīnījusi tikai trīs uzvaras. Tikmēr Vondrušova tikpat mačos guvusi sešus panākumus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova sestdien sasniedza prestižā Indianvelsas WTA "Premier" sērijas turnīra trešo kārtu. Pasaules ranga 11.vietas īpašniece Sevastova, šajā turnīrā būdama izlikta ar to pašu numuru, otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja amerikānieti Medisonu Brenglu, kura ir planētas 96.numurs.