Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Latvijas kamaniņu komanda izcīna bronzu noslēdzošā PK posma stafetē

© F64

Latvijas kamaniņu sporta komanda svētdien Sočos izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa izcīņas noslēdzošā - devītā - posma stafetes sacensībās.

Tiesa, stafetē svētdien startēja tikai piecas komandas.

Latvijas komandas sastāvā startēja Kendija un Kristers Aparjodi, kā arī divnieks Andris un Juris Šici. Visas trīs Latvijas kamanas veica labus braucienus, kas tobrīd ļāva uzstādīt jaunu trases rekordu.

Pēc Latvijas startēja mājiniece Krievija, kas ar Viktoriju Demčenko, Semjonu Pavļičenko un divnieku Aleksandru Deņisevu/Vladislavu Antonovu arī svinēja uzvaru, un Vācija, tai beigās samierinoties ar otro vietu. Krievi vāciešus apsteidza par 0,072 sekundēm.

Savukārt Latvija no uzvarētājiem atpalika 0,127 sekundes, kamēr uzreiz aiz goda pjedestāla bija Itālija un Austrija.

Pasaules kausa kopvērtējumā starp stafetes komandām noslēgumā uzvaru ar 525 punktiem guva Vācija, kamēr Krievijai bija 455 punkti. Savukārt Latvija ar 410 punktiem bija trešā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam svētdien Sprinta kausā brāļi Šici izcīnīja sudrabu, kamēr Aparjode bija ceturtā. Savukārt vīriešu sacensībās devītais bija Aparjods.

Sestdien notikušajās sacensībās no Latvijas sportistiem visaugstākos rezultātus uzrādīja Aparjode, kura bija ceturtā, bet Šici divniekos izcīnīja piekto vietu.

Pasaules kausa kalendārā šosezon bija deviņi posmi.