Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Cer, ka piecu gadu laikā "tet" Rīgas maratona dalībnieku skaits pieaugs līdz 50 000

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Piecu gadu laikā "tet" Rīgas maratona dalībnieku skaitu plānots palielināt līdz 50 000, tostarp ārvalstu dalībnieku skaitu līdz 10 000, šodien žurnālistiem pastāstīja "NECom" valdes priekšsēdētājs un organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

Ar šodienas pasākumu tika atklāta "tet" Rīgas maratona pirmā sezona Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) Zelta kvalitātes zīmē. Latvijas galvaspilsētā notiekošais maratons ir vienīgais Ziemeļeiropā, kas jebkad iekļauts pasaules prestižāko maratonu līgā kopā ar tādiem maratoniem kā Berlīnes, Tokijas, Londonas, Bostonas, Ņujorkas, Prāgas un citiem, pauda Nords.

Viņš stāstīja, ka pasaulē notiek tūkstošiem maratonu, un, lai iegūtu IAAF Zelta kvalitātes zīmi ir jābūt atbilstošai trasei, infrastruktūrai, dalībnieku drošības pasākumiem, medicīniskajai palīdzībai un virknei citu rādītāju.

"Šis ir vienīgais maratons ar Zelta kvalitātes zīmi Ziemeļeiropā, un tas ir jāizmanto Latvijas popularizēšanai," teica Nords, piebilstot, ka mērķis ir piecu gadu laikā dalībnieku skaitu palielināt līdz 50 000 un ārvalstu dalībnieku skaitu līdz 10 000.

Viņš uzsvēra, ka katrs maratona dalībnieks brauc uz Latviju uz vairākām dienām un katram ir līdzi kāds līdzjutējs, kas nozīmē, ka šādam pasākumam ir arī būtisks ekonomiskais piedevums.

Preses konferencē piedalījās arī pasaules rekordiste maratonā Pola Redklifa un Latvijas rekordiste maratonā un daudzkārtēja prestižu maratona uzvarētāja Jeļena Prokopčuka.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. Iepriekš tas nesa "Nordea" vārdu, taču pēdējo piecu gadu maratona ģenerālsponsors ir "Lattelecom", kas kopš 2008.gada bija pasākuma stratēģiskais partneris. Šomēnes pasākums mainīja nosaukumu uz "tet" Rīgas maratons, jo ar 1.aprīli "Lattelecom" mainīs zīmolu un uzņēmuma nosaukumu.

Šogad Rīgas maratons un ar to saistītie pasākumi norisināsies 18. un 19.maijā.

Jau ziņots, ka pērn kopumā "Lattelecom Rīgas maratons" dažādās distancēs pulcēja 37 645 skrējējus no 78 valstīm.