Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

"Atletico" izbojā Ronaldu atgriešanos Madridē

© ZUMAPRESS.com/Scanpix

Spānijas komanda Madrides "Atletico" trešdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā mačā savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja Itālijas grandu Turīnas "Juventus" ar portugāļu futbola superzvaigzni Krištianu Ronaldu priekšgalā.

Tikmēr Anglijas čempione Mančestras "City" izbraukumā ar 3:2 (1:2) uzveica Vācijas klubu Gelzenkirhenes "Schalke 04", vārtus pamatlaika beigās gūstot Rahīmam Stērlingam.

Madridē notikušajā spēlē mača devītajā minūtē Ronaldu bija iespēja atklāt cīņas rezultātu, taču "Atletico" vārtsargs Jans Oblaks atvairīja portugāļa raidījumu. Tuvojoties puslaika beigām, Ronaldu lika manīt, ka guvis traumu, taču maiņa nebija nepieciešama.

Otrā puslaika pirmās desmit minūtēs viesu vārtu drošību apdraudēja Djego Kosta un Antuāns Grīzmans, kā arī viena no epizodēm tikai viedeotiesneši izglāba no 11 metru nozīmēšanas uz viesu vārtiem. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 20 minūtes, bumbu tīklā ieraidīja Alvaro Morata, bet atkal mājinieku svinības izbojāja videotiesneši.

Tiesa, deviņas minūtes vēlāk "Atletico" tomēr izdevās gūt vārtus, pēc stūra sitienu burzmā bumbu iegūstot urugvajiešu aizsargam Hosē Marijam Himenesam, kurš panāca 1:0. Vēl pēc četrām minūtēm madridieši dubultoja pārsvaru, pēc soda sitiena izceļoties Himenesa tautietim Djego Godinam. Ronaldu kompensācijas laikā bija iespēja vienus vārtus atgūt, tomēr ar galvu sistā bumbu lidoja nedaudz pāri vārtiem.

Tikmēr Gelzenkirhenē notikušajā duelī spēles 18.minūtē pēc laukuma saimnieku vārtsarga un aizsarga nesaprašanās Serhio Agvero atklāja cīņas rezultātu. Septiņas minūtes pirms pirmā puslaika beigām Nikolass Otamendi savā soda laukumā nospēlēja ar roku, mājiniekiem iegūstot tiesības uz "pendeli", kuru realizēja Nabils Bentalebs.

Puslaika beigās "Schalke 04" panāca vadību ar 2:1 - Matija Nastasičs pēc soda sitiena izspēles tika kavēts "City" soda laukumā un Bentalebs realizēja vēl vienu 11 metru soda sitienu. Otrā puslaika vidū, 68.minūtē, Otamendi saņēma otro dzelteno kartīti, atstādams viesus mazākumā.

Tiesa, "City" tomēr panāca izlīdzinājumu, sešas minūtes pirms pamatlaika beigām ar izcilu soda sitienu no aptuveni 30 metriem izceļoties Līrojam Sanē. Ar to gan "City" futbolistiem nebija gana, un pamatlaika pēdējā minūtē Rahīms Stērlings pēc stūra sitiena izrāva viesiem uzvaru.

Atbildes mači abos šodienas pāros notiks 12.martā. Ceturtdaļfinālu sasniegs komandas, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Ronaldu šī bija pirmā atgriešanās Madridē, jo viņš laikā no 2009. līdz 2018.gadam pārstāvēja citu šīs pilsētas klubu "Real", bet pērn pievienojās "Juventus", kuru cer aizvest līdz pirmajai UEFA Čempionu līgas trofejai kopš 1996.gada.

Zīmīgi, ka "Juventus" un "Atletico" pēdējo piecu sezonu laikā pa divām reizēm spējušas iekļūt UEFA Čempionu līgas finālā, tomēr galveno trofeju komandām tā arī nav izdevies izcīnīt. Madrides klubs abas reizes zaudēja principiālajai pretiniecei "Real", kamēr Turīnas komanda cieta neveiksmes pret citu Spānijas grandu "Barcelona" un arī aizpērn pret "Real".

Abas vienības vienā grupā tika ielozētas 2014./15.gada UEFA Čempionu līgas sezonā, kad "Atletico" savā laukumā guva uzvaru ar 1:0, bet otrā cīņa noslēdzās bezvārtu neizšķirti. Madrides komandai pret Itālijas komandām pēdējā laikā veicies diezgan labi - desmit spēlēs astoņas uzvaras un divi neizšķirti.

"Atletico" komanda UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu sasniegusi piekto reizi pēdējo sešu sezonu laikā. Iepriekšējā sezonā tā nespēja izkļūt no grupas, jo palika trešā, tomēr pēc tam pamanījās triumfēt UEFA Eiropas līgā. Šosezon Madrides klubs vārtu attiecības dēļ savā grupā palika otrajā vietā, priekšā palaižot Vācijas komandu Dortmundes "Borussia", kam arī sešās spēlēs izdevās gūt 13 punktus. Šīs sezonas ievadā "Atletico" ieguva arī UEFA Superkausu, Igaunijas galvaspilsētā Tallinā ar 4:2 pārspējot "Real".

Pēdējā laikā teicamā formā ir "Atletico" līderis Antuāns Grīzmans, kurš pēdējo 12 spēļu laikā guvis desmit vārtus, kamēr Ronaldu pēdējo septiņu A sērijas maču laikā iesitis astoņus vārtus.

Tikmēr "Juventus" turnīra astotdaļfinālu sasniegusi desmito reizi, iepriekš sešas reizes gūst uzvaru, arī pērn, kad divu maču summā tika pieveikt Anglijas komanda Totenhemas "Hotspur". Savā grupā Turīnas vienība šosezon bija pirmā.

"Atletico" savā vēsturē vēl ne reizi nav kļuvis par spēcīgāko klubu Eiropā, kamēr "Juventus" šādu titulu ieguvusi 1985. un 1996.gadā.

"Schalke 04" komanda UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu nav pārvarējusi kopš 2011.gada, kad izdevās sasniegt pat pusfinālu, bet šodienas mačā tās pilsētā atgriezīsies Līrojs Sanē, kurš tieši Gelzenkirhenes klubā uzsāka savas profesionāļa gaitas un spēlēja tajā līdz 2016.gadam. Pēc 2011.gada Vācijas komanda trīs reizes spēlējusi astotdaļfinālā, bet katru reizi tajā arī apstājusies. Pēdējo reizi "Schalke 04" grupu turnīru pārvarēja 2015.gadā.

Tikmēr Mančestras "City" komanda UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā spēlē jau sesto gadu pēc kārtas un divās no pēdējām trim sezonām to ir arī pārvarējusi. Iepriekšējā sezonā Anglijas komanda sasniedza ceturtdaļfinālu, kur divu maču summā piekāpās citam šīs valsts klubam "Liverpool".

Mančestras "City" šosezon savā UEFA Čempionu līgas grupā guva pirmo vietu, kamēr "Schalke 04" palika otrajā pozīcijā, palaižot priekšā Portugāles klubu "Porto".

Iepriekšējo reizi abas vienības savā starpā tikās pasen - 2008./09.gada sezonā UEFA Kausa grupu turnīrā ar 2:0 uzvaru guva Mančestras "City". Šajā spēlē piedalījās arī Mančestras vienības aizsargs Vensāns Kompanī, kurš ir vienīgais futbolists abu komandu sastāvā, kurš joprojām spēlē turpat.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļā UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajās spēlēs Francijas flagmanis Parīzes "Saint-Germain" viesos ar 2:0 uzvarēja Mančestras "United" no Anglijas, Itālijas klubs "AS Roma" savu skatītāju priekšā ar 2:1 apspēlēja Portugāles komandu "Porto", iepriekšējo trīs gadu čempione Madrides "Real" ar 2:1 guva virsroku pār Nīderlandes klubu Amsterdamas "Ajax", kamēr premjerlīgas vienība Totenhemas "Hotspur" ar 3:0 sagrāva Vācijas bundeslīgas līderi Dortmundes "Borussia".

Savukārt otrdien Anglijas klubs "Liverpool" savā laukumā nospēlēja 0:0 ar Vācijas flagmani Minhenes "Bayern", kamēr Francijas komanda Lionas "Olympique" savu skatītāju priekšā arī cīnījās 0:0 ar "Barcelona" no Spānijas.

UEFA Čempionu līgas fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par turnīra čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.