Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Divi punkti izcīnīti, "play off" joprojām ir aktuāls

© f64

Rīgas "Dinamo" ar nelielu izbīli Čerepovecā tomēr prata tikt pie diviem punktiem - uzvara tika izcīnīta papildlaikā, taču izslēgšanas spēļu zona joprojām nav sasniegta, jo arī konkurenti, visticamāk, savās spēlēs tiks pie diviem punktiem.

Situācija pēc iepriekšējām spēlēm rīdziniekiem nav ne uzlabojusies, ne pasliktinājusies. “Dinamo” joprojām atrodas devītajā vietā dažu punktu attālumā no astotās un septītās vietas. “Vitjaz” ir priekšā vienu punktu, bet “Sochi” divus un matemātika ir pavisam vienkārša - bez uzvaras cīņai par Gagarina kausu nebūs lemts notikt.

Vienlaikus rīdziniekiem ir jāseko līdzi notikumiem Podoļskā un Sočos, kur pusstundu vēlāk sāksies “Vitjaz” un Minskas “Dinamo” spēle, kā arī Soču un Maskavas “Spartak” mačs. Rīdziniekiem var palīdzēt kāda no konkurentu neveiksmēm minētajās spēlēs, taču visupirms pašiem ir jātiek pie punktiem.

Šī būs abu komandu ceturtā (pēdējā) tikšanās šajā sezonā. Iepriekšējās trīs spēlēs rīdziniekiem tikai viena uzvara, taču abos zaudētajos mačos paņemts pa punktam. 9. septembrī Rīgā zaudējums papildlaikā ar 2:3, tad 30. oktobrī (arī Rīgā) uzvara ar 3:0, bet 8. janvārī izbraukumā zaudējums papildlaikā ar 2:3.

Lai arī “Severstaļ” izredzes uz “play off” ir zaudējusi krietni sen, tas nebūt nenozīmē, ka šodien “Dinamo” ir garantēti viegli divi punkti. Raug, pēdējās divas spēles “Severstaļ” bija ar Čeļabinskas “Traktor”, kurš arī vēl par visiem 100% nebija garantējis sev astoto vietu austrumos un abos mačos “Severstaļ” uzvarēja. Vispirms viesos pēcspēles metienos ar 2:1, bet 16. februārī savā laukumā ar 4:2.

1. trešdaļa

“Dinamo” vārtos Timurs Biļalovs

3:18. Par ripas izmešanu (par spēles laika vilcināšanu) mājiniekiem noraidījums.

4:51. Vairākums it kā nekāds, taču neliels burziņš aiz vārtiem, ripa pie Meijas un viņš uz petaka pamana pavisam brīvo Džeriņu.

6:38. Arī šis vārtu guvums nebrieda, taču nobrieda. Šoreiz jāteic, ka nesekmīgi nospēlēja Biļalovs, kurš vieglu metienu no zilās līnijas atsita uz vārtu priekšu, bet tur tikai pretinieks. Arī aizsargiem ir par ko padomāt, kāpēc notika tā, kā notika.

Puse trešdaļas nospēlēts un rezultāts ir taisnīgs. Būtībā, abas komandas izmantoja vienīgās vārtu gūšanas iespējas. Vairāk tādu nav bijis, abas komandas vairāk haotiski skraida pa laukumu, nevis veido sakarīgus uzbrukumus.

Pēc tam, kad rezultāts kļuva 1:1, no abu komandu puses nebija pamanāmas praktiski nekādas aktivitātes, lai gūtu otros. Tikai pēdējā minūtē abos laukuma galos kaut kas līdzīgs vārtu gūšanas momentiem izveidojās, bet kopumā - skaista slidošana ar atsevišķiem hokeja elementiem.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 6:5.

Kamēr Čerepovecā pārtraukums, tikmēr konkurenti ielikuši pamatus savām uzvarām - "Vitjaz" ir vadībā pret Minsku ar 2:0, bet Soči ar 1:0 pret "Spartak".

20:48. Būs jāspēlē mazākumā. Divas minūtes Meijam.

Bez lielas piepūles mazākums izturēts.

26:25. Pietiek ar vienu ātru un sakārtotu uzbrukumu, lai Dārziņš no kreisās puses uzmestu un atrastu spraugu vārtsarga padusē. Rezultatīvas piespēles Ališauskam un Videlam.

28:10. Turpinot spēlēt ātri, "Dinamo" pretinieku zonā uzgriež kārtīgu karuseli un Marenis no vārtu priekšas gūst vēl vienus vārtus. Rezultatīvas piespēles Gilisam un Makmilanam.

Pēc diviem zaudētiem vārtiem "Severstaļ" nometnē jaušama panika un ir tikai loģiski, ka tiek pieprasīts pusminūtes pārtraukums.

30:15. Jāspēlē mazākumā. Noraidīts Majone.

Arī šis mazākums vieglā režīmā tiek izturēts.

Pēc Majones noraidījuma mājinieki kļuvuši krietni aktīvāki, vairāk dzīvojas pa "Dinamo" zonu, taču līdz drošiem metieniem netiek.

35:08. Laikam jau ir tikai loģiski, ka vārti tomēr tiek gūti - labs metiens virs Biļalova pleca tieši zem vārtu pārliktņa.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 8:14.

Podoļskā otrās trešdaļas vidū "Vitjaz" ir vadībā ar 3:1, bet Sočos joprojām ir 1:0.

41:22. Trešdaļas pirmajā minūtē divas labas iespējas gūt vārtus ir... laukuma saimniekiem, taču šo nelielo ofensīvu ar noraidījumu pārtrauca paši mājinieki. "Dinamo" vairākums.

41:51. Pavisam maz laika vajadzīgs, lai tiktu realizēts vēl viens vairākums. Majones mesto ripu no zilās līnijas vārtsargs atsit tieši uz Dārziņa nūjas un lieta darīta. Piespēles Majinem un Videlam.

42:46. Gilisam divas minūtes.

43:55. Spēlējot mazākumā Ģēģerim izdodas aizskriet 1 pret vienu, bet nekā... Mirkli vēlāk mājiniekiem noraidījums un nepilnu minūti jāspēlē nevienādos sastāvos.

48:37. Kādu minūti "Severstaļ" uzmācīgi bija aplenkuši Biļalova vārtus. Ar pirmo iespēju neidzevās gūt vārtus, bet ar otro gan.

49:46. Mājinieku nomierināšanai pašā laikā vairākums rīdziniekiem.

Konkurentu nometnē bez lielām izmaiņām: "Vitjaz" ir vadībā ar 3:1, Soči - ar 2:0.

56:23. Majones vārdā nosauktais vārtu zaudējums. Aizsargs savā zonā nokrīt, pretinieks ir klāt un vienatnē izrēķinās ar Biļalovu.

Pavisam maz pietrūkst, lai mājinieki gūtu arī piektos vārtos. "Dinamo" ir pamatīgā panikā...

Papildlaiks.

Metieni trešajā periodā - 10:10.

Dārziņš ar Videlu aizskrien 2 pret 1 un pēdējais savu iespēju nepalaiž garām, taču, tiek pieprasīts video atkārtojums, jo ir aizdomas par aizmuguri. Vārti tomēr tiek ieskaitīti un "Dinamo" turpina cīņu par "play off".