Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Balcers gūst vārtus otrajā NHL mačā pēc kārtas

© AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers pirmdien otro Nacionālajā hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēli pēc kārtas guva vārtus, taču neglāba Otavas "Senators" no zaudējuma.

"Senators" rezultatīvā mačā viesos ar rezultātu 7:8 (4:5, 1:2, 2:1) piekāpās Čikāgas "Blackhawks" vienībai.

Balcers vārtus guva spēles trešajā minūtē, kad "Senators" pēc ātras pārejas uzbrukumā nonāca trijatā pret diviem pretiniekiem. Pēc lieliskas saspēles ar komandas biedriem Mikelu Bedkeru un Kristu Tjerniju Balcers nonāca viens pret Andersu Nilsonu, raidīdams ripu tīklā un panākdams 2:0.

Turpmākā mača gaita "Senators" komandai neizvērtās tika veiksmīga, jo jau pirmajā periodā tā nonāca iedzinējos ar 3:5. Lai gan otrās trešdaļas sākumā tika izlīdzināts rezultāts (5:5), tomēr pretinieki turpinājumā guva trīs bezatbildes vārtus. Trešajā periodā Otavas komanda divus vārtus atguva, bet neizglābās no zaudējuma.

"Senators" šajā mačā veica 38 metienus pa vārtiem, bet pretiniekiem bija par četriem raidījumiem vairāk. Mača gaitā abas komandas nomainīja arī vārtsargus.

Oatavas komandā ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Kolins Vaits, bet divas reizes precīzs bija arī Tomā Šabo. Uzvarētājiem ar "hat-trick" un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Alekss Debrinkā, bet pa 1+2 savā kontā ierakstīja Dilans Strome un Patriks Keins.

Balcers šajā duelī uz ledus bija desmit minūtes un 43 sekunde, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1. Viņš punktus guvis trīs spēles pēc kārtas.

Savā NHL debijas sezonā Balcers laukumā bijis 16 spēlēs, kurās guvis trīs vārtus, veicis trīs rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderību +1.

"Senators" ar 49 punktiem 59 spēlēs ir vājākā komanda starp 16 komandām Austrumu konferencē un visā līgā, kamēr "Blackhawks" ar 59 punktiem 60 dueļos ir desmitā Austrumos.

Otavas komanda nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie Ņūdžersijas "Devils".