Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" atvadās ar uzvaru

© f64

Pēdējo spēli Krievijas čempionāta pamatturnīrā savā laukumā aizvadījusi Rīgas "Dinamo", kas ar 5:0 apspēlēja līgas vājāko komandu Bratislavas "Slovan" un turpina cīņu par "play off". Nākamā spēle trešdien, kad viesos būs jātiekas ar "Severstaļ".

Salīdzinot ar pāris dienas seniem notikumiem, situācija turnīra tabulā ir nedaudz izmainījusies un šobrīd rīdziniekiem kļuvis par vienu konkurentu vairāk. Cīņai par vietu astoņniekā ir pievienojusies Podoļskas “Vitjaz”, kas piedzīvojusi zaudējumus pēdējos piecos mačos un ir noslīdējusi uz astoto vietu. Tiesa, ar trīs punktu handikapu attiecībā pret “Dinamo”. Toties Soči pēc trīs uzvarām pēc kārtas ir tikusi līdz 7. vietai un Rīgai priekšā atrodas jau četrus punktus, bet ir aizvadījusi spēli vairāk.

“Dinamo”, ieskaitot šodienas spēli, vēl ir jāspēlē ar “Severstaļ” (20. februārī izbraukumā) un CSKA (22. februārī izbraukumā). “Vitjaz” šodien ir spēle viesos ar CSKA, tad divas dienas vēlāk savā laukumā ar pagalam vārgo Minskas “Dinamo”, bet 22. februārī mājās ar “Automobilist”. Sočiem vēl ir jāspēlē ar “Spartak” (20. februārī) un “Slovan” (22. februārī) un abas spēles savā laukumā.

“Vitjaz” ir ne tikai trīs punktus priekšā “Dinamo”, bet viņiem ir arī vairāk uzvaru pamatlaikā - 22. “Dinamo” šādu uzvaru ir tikai 17. Respektīvi, lai apsteigtu “Vitjaz”, rīdziniekiem ir pamatturnīra beigās jābūt par vienu punktu vairāk. Vienādu punktu gadījumā “Vitjaz” dēļ 22 pamatlaika uzvarām ieņems augstāku vietu. “Dinamo” pat teorētiski vairs nevar izcīnīt tik daudz uzvaru (maksimums - 20). Līdz ar to katrs var aprēķināt, cik lielas ir “Dinamo” izredzes paveikt brīnumu un pakāpties uz astoto vietu.

Abām komandām šī būs pēdējā tikšanās šajā sezonā un, iespējams, arī vēsturē. Vismaz Krievijas čempionātu ietvaros, jo abu komandu turpmākais liktenis ir tāds, kāds tas ir - viss atkarīgs no krievu naudas. Divās no trim iepriekšējām spēlēm “Dinamo” uzvarēja, bet pēdējā mačā 4. februārī Bratislavā zaudēja ar 1:2. Visticamāk, ka tiešī šis komplektā ar zaudējumu Minskas “Dinamo” arī būs galvenais iemesls, kāpēc “Dinamo” ir tur, kur tā ir un būs tur, kur, visticamāk, būs.

1. trešdaļa.

“Dinamo” vārtos - Timurs Biļalovs.

"Slovan" Rīgā ieradusies pamatīgi izretinātā sastāvā - tikai trīs pilni piecinieki un vēl viens spēlētājs. Ja kādam piemirsies, tad arī iepriekšējā savstarpējā spēlē slovākiem bija ļoti īss sastāvs, bet kā beidzās tā spēle, visiem ir zināms.

Laba ziņa "Dinamo" līdzsekotājiem - "Vitjaz" spēles vidū ar 0:3 zaudē CSKA.

Pirmajās piecās minūtēs "Dinamo" ir krietni aktīvāki un vienu reizi bija pat tuvu vārtu guvumam, taču Ģēģeris no pāris metriem uzmet virsū vārtsargam.

Nospēlētas 12 minūtes, vārtu gūšanas iespēju nav, bet metieni tobrīd ir 6:2.

Pēdējā minūtē labākā iespēja beidzot gūt vārtus un šo iespēju neizmantoja "Slovan". Neliels brīnums Biļalova izpildījumā.

Kopumā trešdaļa gausa. It kā "Dinamo" vairāk uzbrūk, taču ne mirkli nebija sajūta, ka briest vārtu guvums.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 9:3.

20:42. Periods iesākas ar Gomajeva noraidījumu. Jāspēlē mazākumā...

Itin pieklājīgs vairākums ar pāris bīstamiem momentiem, taču bez vārtu guvuma.

Puse trešdaļas nospēlēta. Metienu skaits ir izlīdzinājies (11:10), taču nevienai no komandām nav pat minimāls pārsvars. Būtībā - divu līdzvērtīgu komandu cīņa, kurā var uzvarēt kā vieni, tā otri.

34:32. Vārti būtībā ne no kurienes. Liekākie nopelni Ģēģerim, kurš uz zilās līnijas ar roku apstādināja ripu un aizskrēja līdz vārtiem, palaida ripu "petaka" virzienā un tur fiksāks par visiem ir Batņa. Rezultatīvas piespēles Ģēģerim un Pavlovam.

37:23. Arī "Dinamo" tiek pie vairākuma. Laba iespēja otro trešdaļu pabeigt ar gūtiem vārtiem.

37:31. Pietika ar astoņām sekundēm, lai vinnētu iemetienu un Videls realizētu vairākumu. Piespēles Dārziņam un Majonem.

Beigusies spēle Maskavā, kur CSKA ar 6:1 apspēlēja "Vitajz". Tas nozīmē, ka, ja "Dinamo" šovakar uzvarēs, tad atpalicība no "Vitjaz" saruks līdz vienam punktam.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 8:12.

41:11. Otrajā minūtē "Dinamo" tiek vēl pie viena vairākuma.

42:25. Vēl viens noraidījums viesiem un turpat minūti būs lielais vairākums. Divas minūtes vārtsargam Štepanekam un viņam arī noraidījums līdz spēles beigām.

Lielo vairākumu neizdodas realizēt.

44:14. Toties mazais gan tiek realizēts. Ne bez veiksmes palīdzības. Ripa no apmales atlēca tieši uz vārtu priekšu, vārtsargs paliek aiz vārtiem un tukšo vārtu priekšā viens pats Džeriņš. Rezultatīvas piespēles Zīlem un Ališauskam.

50:52. Vēl viens vairākums rīdziniekiem.

55:11. Neliels kautiņš starp Zīli un Janošiku. Abi nomet cimdus un abiem pa 5 minūtēm. Vēl divas minūtes Seršenam un vairākums "Dinamo".

57:00. Marenis vārtu priekšā trāpa pa augstu lidojošu ripu, taču nūja ir pacelta atļautā augstumā. Rezultatīvas piespēles Sotniekam un Meijam.

58:41. Viesiem atkal noraidījums.

59:00. Realizēts ceturtais vairākums šajā spēlē un otros vārtus gūts Džeriņš. Piespēles atkal Meijam un Sotniekam.