Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Sevastova Dubaijas WTA "Premier" turnīra pirmā pretiniece būs taivāniete Sje

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova Dubaijas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Taivānas tenisisti Suveju Sje, kamēr Aļona Ostapenko spēkosies ar kādu no kvalifikāciju pārvarējušajām tenisistēm.

Sevastova WTA rangā ieņem 12.vietu un šajā turnīrā izlikta ar desmito numuru, bet Sje atrodama 31.pozīcijā.

Abām šī būs pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Sevastova šonedēļ Dohas WTA "Premier" turnīrā, kas bija pirmās sacensības pēc Rīgā notikušā Federāciju kausa dueļa, apstājās pirmajā kārtā. Sevastova sezonas ievadā sasniedza Brisbenas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālu, turpinājumā apstājās Sidenejas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā, bet pēc tam sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturto kārtu.

Savukār Sje savā gada pirmajā turnīrā, Oklendas WTA "International" sacensībās, sasniedza pusfinālu, bet no nākamajiem trim turnīriem visveiksmīgāk nostartēja "Australian Open", kur sasniedza trešo kārtu.

Pašlaik 33 gadus vecās Sje kontā ir trīs WTA titulu, pērn triumfējot turnīrā Hirošimā. Daudz labāk viņai klājies dubultspēlēs, kur izcīnītas 20 trofejas, no kurām divas ir "Grand Slam".

Sevastova turnīrā Dubaijā spēlēs sesto reizi karjerā un ceturto pēc kārtas. Aizpērn viņa sasniedza pusfinālu, bet pērn apstājās pirmajā kārtā, tādējādi šogad viņai jāaizstāv tikai viens WTA ranga punkts. Savukārt Sje šeit spēlēs ceturto reizi, iepriekš viņas labākais sasniegums Dubaijā ir sasniegta otrā kārtā.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar Krievijas tenisisti Jekaterinu Makarovu (WTA 66.) vai Baltkrievijas pārstāvi Aļaksandru Sasnoviču (WTA 33.).

Tikmēr Ostapenko rangā ieņem 22.vietu

Ostapenko sezonas pirmajos trīs turnīros zaudēja pirmās kārtas cīņās, bet nākamajās divās sacensībās, tajā skaitā šonedēļ notiekošajā Dohas WTA "Premier" turnīrā, viņa tikusi pie divām uzvarām.

Latvijas tenisiste Dohā spēles ceturto reizi karjerā. Pērn viņai pirmā kārta bija brīva, bet otrajā nācās ciest zaudējumu, tādējādi arī Latvijas otrajai raketei šajā turnīrā jāaizstāv viens WTA ranga punkts.

Ostapenko un viņas pretinieces mača uzvarētāju otrajā kārtā sagaidīs francūziete Karolīne Garsija (WTA 19.) vai krieviete Anastasija Pavļučenkova (WTA 32.).

Abām Latvijas vadošajām dāmu tenisistēm šis būs otrais turnīrs pēc pagājušajā nedēļas nogalē Rīgā notikušā Federāciju kausa, kurā viņas palīdzēja Latvijai pārspēt Slovākiju un iekļūt pārspēlēs par vietu Pasaules pirmajā grupā. Sevastova uzvarēja abās vienspēlēs, bet Ostapenko guva panākumu vienspēlē un dubultspēlē.

Jau ziņots, ka otrdien Latvijai pārspēlēs tika ielozēta Vācija. Mači notiks 20. un 21.aprīlī Latvijā.