Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Divi punkti izcīnīti, līdz "play off" zonai joprojām netiek

© f64

Rīgas "Dinamo" turpina dzīties pēc astotās vietas un šovakar savā laukumā ar 3:1 pārspēja Minksas "Dinamo". Tomēr līdz astotajai vietai tāpat nav izdevies tikt, jo arī konkurente no Sočiem tika pie diviem punktiem. "Dinamo" nākamā spēle 18. februārī, kad Rīgā būs spēle ar "Slovan".

Šī ir otrā reize, kad Rīgas un Minskas komandas spēlē atklātajā laukumā. Pagājušajā gadā pirmajā šādā mačā uzvarēja Minskas komanda (3:1). Toreiz neviens par šo zaudējumu īsti nepārdzīvoja, jo tobrīd “Dinamo” kā enkurs bija nogruntējies tabulas lejasgalā. Toties šogad ne visi ir sajūsmā par šo spēli. Kamēr svētais Juris svētlaimē staro par karsto zupu un alu līdzjutējiem, tikmēr komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns pasaka, ka labprātāk šo maču aizvadītu ierastajos apstākļos - arēnā.

Kopš iepriekšējā pāsteidzošā panākuma pret Helsinku “Jokerit”, turnīra tabulā nekādu būtisku izmaiņu nav noticis. “Dinamo” kā akmenī iecirsts joprojām atrodas devītajā vietā un joprojām par diviem punktiem atpaliek no astotajā vietā esošajiem Sočiem. Pieklājības pēc der palūkoties arī uz sesto vietu, taču tajā esošais “Vitjaz” atrodas gaismas gadu attālumā - viņiem par pieciem punktiem vairāk. Atlikušajos četros mačos iespējams dzēst šo deficītu, taču šāds varoņdarbs nav domāts “Dinamo”.

Pēdējās piecās spēlēs Rīgas komanda izcīnījusi tikai divas uzvaras - iepriekšējā mačā pār “Jokerit” un vēl pār “Spartak” (pagarinājumā). Savukārt Minska pēdējos piecos mačos uzvarējusi tikai vienu reizi un šī vienīā uzvara izcīnīta pār Rīgas “Dinamo”. Kopš tās spēles Minskai bijuši trīs zaudējumi pēc kārtas. Tostarp divi zaudējumi pēc kārtas - abi 0:3 pret “Lokomotiv” un CSKA. Savukārt pirms divām dienām tika zaudēts arī pēdējās vietā esošajai “Slovan”.

Šī būs abu komandu pēdējā (ceturtā) tikšanās šajā sezonā un Rīga iepriekšējos trīs mačos uzvarējusi tikai vienā un to pašu pēcspēles metienos - 3:2 Rīgā (24. janvārī). Minskā zaudēts abās spēlēs - 18. decembrī 1:2, bet 2. februārī 1:3.

1. trešdaļa.

"Dinamo" vārtos Timurs Biļalovs.

Kad "Dinamo" zaudēja Bratislavā, pretinieks to maču aizvadīja nepilnā sastāvā. Šovakat Minska ir līdzīgā situācijā, kurai ir tikai 17 laukuma spēlētāji. Sakritība?

4. min. Nekā ievērības cienīga. Nevienai no komandām tā arī nav izdevies puslīdz nopietni iekārtoties pretinieku zonā.

6. min. Vārtsargiem joprojām garlaicīgi. Labi, ka ārā nav bargā februāra ziema, bet gan mazi plusi.

Tikai septītajā minūtē ar dažu sekunžu intervālu izveidojas pa bīstamam momentam pie abiem vārtiem, taču abi vārtsargi ir uzvarētāji.

10:33. Miegaino spēli atzdzīvina Meijas vārtu guvums. Ģēģeris uzmet pa vārtiem, Enrots atsit ripu uz vārtu priekšu, bet tur nepieskatīts Meija. Rezultatīva piespēle arī Batņam.

Ļoti lēns hokejs. Rodas sajūta, ka kaut kur ap trešās trešdaļas vidu ledus vairs nebūs ledūs, bēk kā Ušakova bedres Rīgas ielās.

2. trešdaļa.

Metieni pēc pirmā perioda - 10:12.

23:04. Viss notiek kā palēninātā filmā. Arī vārtu guvums, kad Batņa pielaboja lēni lidojošo ripu... Rezultatīvas piespēles Zīlem un Lipsbergam.

24:41. Pirmais noraidījums un vainīgais ir Zīle.

26:46. Vairākums nekāds, taču tikko kā Rīga izturēja mazākumu, tā arī zaudēja vārtus. Viss notika pavisam vienkārši - metiens no zilās līnijas, pielabots ripas lidojums un gols.

Kamēr TV6 runātāji sveica viens otru ar Maskavas "Dynamo" uzvaru pār Sočiem (no kurienes tāda info?), tikmēr Soči pamatlaika izskaņā panāk 2:2 un tiek vismaz pie viena punkta. Tātad, pat ja Rīga šovakar uzvarēs, iesildītā devīta vieta tiks turpināta sildīt.

Pēc tam, kad Minska guva pirmos vārtus, praktiskis pēc pāris uzbrukumiem Majone guva trešos vārtus, taču pēc ilgas video pētīšanas, tie tomēr netika ieskaitīti.

Vēl viena bēdīga ziņa Rīgas "Dinamo" faniem - Soči papildlaikā pārspēja Maskavas "Dynamo" (3:2) un izcīnīja divus punktus.

31:17. Pirmais vairākums arī laukuma saimniekiem. Viesi neievēro skaitlisko sastāvu...

Vairākums nekāds.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 16:10.

43. min. "Dinamo" uzbrūk aktīvāk, taču arī viesu pretuzbrukumi liek satrūkties visam Rīgas rezervistu soliņam.

47. min. Joprojām "Dinamo" ir aktīvāka un laiku pa laikam tiek pie labām vārtu gūšanas iespējām, taču pēdējais vārds allaž pieder viesu vārtsargam Enrotam. Kā situācijā, kad divi rīdzinieki iziet pret vienu pretinieku un beidzas ar Ģēģera metienu cimdā.

47:48. Brieda un nobrieda. Puse no gola Pavlovam, kurš aizbakstīja ripu līdz vārtu priekšai, kur viens pats Džeriņš nokārtoja trešo vārtu guvumu.

49:50. Dzaneti divas minūtes un "Dinamo" paliek mazākumā.

Pieklājīgs vairākums viesiem un pēc tā beigām pēc inerces Minska vēl uz kādu minūti iespiež mājiniekus savā zonā.

54:09. Vēl viens noraidījums. Šoreiz nogrēkojies Rēdlihs.

55:54. Minskas neizmanto iespēju iemest no divu metru attāluma, bet Sotnieks tikmēr aizskrien 1:1 un... nopelna "bullīti".

To izpilda Dārziņš un to nerealizē.

1:14 minūti pirms mača beigām Minska noņem vārtsargu.