Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Publicēti jaunākie pasaules rangi tenisā; uzzini mūsējo panākumus!

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas sieviešu tenisa līderes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājušas jau iepriekš ieņemtās pozīcijas.

Sevastova joprojām ir pasaules 12.rakete, par vienu vietu rangā pakāpjoties pirms nedēļas. Pasaules ranga pirmajam desmitniekam viņa ir diezgan tuvu, jo no tā viņu šobrīd šķir 137 punkti. Viņas rekords pasaules rangā ir 11.vieta, ko viņa pirmo reizi sasniedza pagājušā gada oktobrī. Tikmēr Latvijas otrā rakete Ostapenko pasaules rangā saglabājusi 22.vietu, ko viņa ieņem jau kopš novembra sākuma.

Pēc Francijas atklātā čempiontitula neaizstāvēšanas pagājušā gada jūnijā Ostapenko zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur uz dažām nedēļām atgriezās augusta/septembra mijā, bet pēc tam sekoja pakāpeniska lejupslīde uz 22.vietu.

Abas Latvijas vadošās tenisistes bija stūrakmeņi iekļūšanai pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules pirmajā grupā. Aizvadītajā nedēļā Rīgā Latvijas komanda Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī ar 4-0 pārspēja Slovākiju. Šonedēļ abas iecerējušas sacensties Dohas WTA "Premier" sērijas turnīrā.

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis vienu vietu un ieņem 84.pozīciju.

Pēc reformas Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā tajā palikuši vairs tikai divi Latvijas tenisisti - Gulbis un Mārtiņš Podžus, jo ranga punkti vairs netiek dalīti paša zemākā līmeņa turnīros.

Tikmēr Latvijas otrā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš pakāpies par trim vietām un ieņem dalītu 610.pozīciju. Tiesa, līdz ar ranga reformu viņš zaudēja 80 no iepriekš nopelnītajiem 83 punktiem. Šie atlikušie trīs punkti tika iegūti pavasarī, kad Podžus startēja "Challenger" sacensībās Ķīnā. Ja netiks iegūti jauni punkti, arī viņam rangs būs jāatstāj.