Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Krievijas soļotāja Kirdjapkina dopinga dēļ zaudēs divas pasaules čempionātu medaļas

© Pixabay

Krievijas soļotāja Anisja Kidrjapkina saņēmusi diskvalifikāciju par dopinga lietošanu un zaudēs divas pasaules čempionātu medaļas, ziņo Krievijas Vieglatlētikas federācija (VFLA).

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) lēmusi, ka Kidrjapkina pārkāpusi antidopinga noteikumus, jo viņas asins analīzēs atrastas novirzes no normas.

Kidrjapkinai nāksies atdot 2011. un 2013. gada pasaules čempionātu sudraba medaļas 20 kilometru soļošanā. 2011. gadā viņa izcīnīja bronzu, bet vēlāk tika pie sudraba medaļas, jo čempiontitulu izcīnījusī viņas tautiete Olga Kaniskina arī tika diskvalificēta par dopinga lietošanu.

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) 2015.gadā diskvalificēja VFLA. Viens no VFLA diskvalifikācijas atcelšanas noteikumiem bija Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbības atjaunošana.

Krievijas diskvalifikācijas pagarināta jau deviņas reizes, un atcelt to varētu vien nākamajā IAAF Padomes sēdē, kas notiks martā. Līdz ar to šomēnes gaidāmajā Eiropas čempionātā telpās Krievijas sportisti nevarēs startēt zem sava karoga.