Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Kurucam septiņi punkti uzvarā pār spēcīgo "Nuggets"

© AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien iemeta septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kamēr viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda savā laukumā ar rezultātu 135:130 (30:35, 42:25, 36:27, 27:43) uzvarēja spēcīgo Denveras "Nuggets".

Ar šo uzvaru "Nets" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Kā ierasts, Kurucs laukumā devās "Nets" starta pieciniekā un kopumā nospēlēja 17 minūtes, kuru laikā grozā raidīja divus no trim divpunktu metieniem un vienu no trim trejačiem. Tāpat Latvijas basketbolista kontā viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens un viena piezīme.

Kamēr Kurucs bija laukumā, "Nets" ielaida par vienu punktu vairāk nekā iemeta, kas bija trešais sliktākais rādītājs komandā.

"Nets" sastāvā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija D'Endželo Rasels, kuram arī 11 rezultatīvas piespēles, kamēr ar 18 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Demars Kerols.

Savukārt "Nuggets" komandu no zaudējuma neglāba serba Nikolas Jokiča kārtējais "triple-double" - 25 punkti, 14 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles. Vēl 24 punktus pievienoja Meisons Plamplī.

Mačs "Nets" komandai neiesākās veiksmīgi, jo "Nuggets" izvirzījās vadībā ar 8:0, bet pēc tam savu vadību pirmajā ceturtdaļā spēja palielināt pat līdz 14 punktiem. Pēc tam gan "Nuggets" sniegumā iestājās kritums, bet otrās ceturtdaļas otrajā pusē iniciatīvu pārņēma jau "Nets", kas pirmo puslaiku noslēdza ar drošu 12 punktu pārsvaru (72:60).

Savukārt otrajā puslaikā "Nets" neļāva pretiniekiem lauzt spēles gaitu, mājinieku vadībai vairākkārt pārsniedzot 20 punktus un gūstot samērā drošu uzvaru.

Kurucs visus savus punktus guva otrā puslaika sākumā, tobrīd esot viens no redzamākajiem spēlētājiem laukumā. Trešā ceturkšņa vidū viņš tika nomainīts un laukumā vairs neatgriezās.

Ar 29 uzvarām 56 mačos "Nets" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem stabilu sesto vietu, kamēr "Nuggets" ar 37 panākumiem 54 spēlēs ir otrā Rietumos.

Nākamo spēli "Nets" aizvadīs piektdien, kad uzņems Čikāgas "Bulls".