Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Rīgas ''Dinamo'' zaudē Lielbritānijas izlasei

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" trešdien Koventri pilsētā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpās Lielbritānijas hokeja izlasei.

Rīdzinieku labā vārtus guva pirms šīs pārbaudes spēles piesaistītais uzbrucējs Edijs Brahmanis.

Mača rezultātu devītajā minūtē guva Koventrī pilsētas komandā spēlējošais Lūks Ferrara, kurš bija precīzs no zilās līnijas. Otrā perioda ceturtajā minūtē "Dinamo" nonāca jau iedzinējos ar 0:2, jo mazākumā izcēlās Ferraras komandas biedrs Bens Leiks.

Trešdaļas turpinājumā Ričards Birziņš noklaudzināja vārtu pārliktni un Matīass Mitinens neizmantoja izgājienu viens pret viens ar vārtsargu, "Dinamo" hokejistiem trešo periodu uzsākot ar divu vārtu deficītu. Trešā perioda otrajā pusē "Dinamo" vairākumā nomainīja Kristeru Gudļevski pret sesto laukuma spēlētāju, un Brahmanis 13.minūtēs panāca 1:2. Tiesa, trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Bens O'Konors ar raidījumu tukšos vārtos atjaunoja britiem divu vārtu pārsvaru.

Pēc pamatlaika tika aizvadīta arī pēcspēles metienu sērija, kurā "Dinamo" uzvarēja ar 2:1. Latvijas komandas rindās "bullīšus" realizēja Brahmanis un Lauris Dārziņš.

Mačs norisinājās "Skydome" arēnā un uz to bija izpārdotas visas aptuveni 3000 sēdvietas.

Jau ziņots, ka pirms pārbaudes spēles Rīgas "Dinamo" sastāvu papildināja uzbrucēji Edijs Brahmanis un Kaspars Saulietis, kā arī aizsargi Ričards Birziņš un Roberts Mamčics.

Vīzu problēmu dēļ ar Rīgas komandu šoreiz nevarēja būt vārtsargs Timurs Biļalovs, aizsargi Sergejs Gimajevs, Ruslans Pedans un Dmitrijs Šuļeņins. Savukārt uzbrucējs Līnuss Videls devies uz Rīgu, kur viņam tiks veikta rehabilitācija. Tāpat komandai nevar palīdzēt Frenks Razgals, kurš guva savainojumu spēlē ar Minskas "Dinamo", slimības dēļ nespēlēs Uvis Balinskis, turklāt traumu dēļ ar komandu nav arī uzbrucēji Koltons Gilīss un Gunārs Skvorcovs, bet Egils Kalns pārstāvēs Latvijas izlasi pārbaudes turnīrā Dienvidkorejā.

Rīgas "Dinamo" pašlaik aktīvi cīnās par iekļūšanu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā, no kuras vienību pašlaik šķir divi punkti, bet līdz regulārās sezonas beigām komandai atlicis aizvadīt tikai piecas spēles. Pēc mača ar Lielbritānijas izlasi nākamo spēli rīdzinieki aizvadīs 11.februārī, kad uzņems vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

Pēc tam sekos mači savu skatītāju priekšā pret Minskas "Dinamo", cīņai notiekot zem klajas debess, un Bratislavas "Slovan". Savukārt regulārā čempionāta pēdējās divas spēles būs izbraukumā pret aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstaļ" un Maskavas CSKA.

Latvijas klubs pēdējās piecās spēlēs cietis četrus zaudējumus, kas samazinājis tā izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr Lielbritānijas izlase ar šodienas pārbaudes spēli uzsāks gatavošanos pavasarī paredzētajam pasaules čempionātam. Pērn šī valstsvienība uzvarēja pirmās divīzijas A grupas turnīrā un pirmo reizi vēsturē iekļuva planētas meistarsacīkšu elitē.

Pasaules čempionātā, kas Slovākijā notiks maijā, Lielbritānija spēlēs vienā grupā ar Kanādu, ASV, Somiju, Vāciju, Slovākiju, Dāniju un Franciju. Savukārt Latvijas izlase cīnīsies B grupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Austriju un Itāliju.

Latvijas izlase tikmēr šonedēļ startēs pārbaudes turnīrā Dienvidkorejā.