Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Zināms Gulbja pretinieks Monpeljē turnīra otrajā kārtā

© AP/ SCANPIX

Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis Monpeljē "ATP World Tour 250" turnīra otrajā kārtā tiksies ar Ardu Albotu, noskaidrojies pēc tam, kad Moldovas tenisists trešdien pārvarēja pirmo kārtu.

Jau ziņots, ka Gulbis, kurš ATP rangā ieņem 83.vietu, otrdien pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 7-6 (7:5) uzvarēja poli Hubertu Hurkaču, kurš reitingā ir desmit pozīcijas augstāk.

Savukārt ranga 90.numurs Albots trešdien ar 6-4, 6-3 guva virsroku pār planētas 32.raketi Filipu Kolšreiberu no Vācijas.

Gulbim un Albotam šī būs pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Gulbis nopelnījis 20 ATP ranga punktus.

Sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - 30 gadus vecais Gulbis cieta neveiksmi pirmajā kārtā. Tiesa, no turnīra viņš izstājās veselības problēmu dēļ, lai gan pirmo setu pret slaveno šveicieti Stanu Vavrinku bija uzvarējis.

Gulbim "Australian Open" jau vēsturiski nav bijis veiksmīgs, jo tikai divreiz viņš spējis pārvarēt pirmo kārtu. Šī gada sākumā latvietis aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Indijā notikušajās Punes "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās.

Tāpat arī Albots sezonu sāka Punē, kur apstājās pirmajā kārtā, bet "Australian Open" viņš beidza pēc otrās kārtas cīņas. Pērn Mecā 29 gadus vecais tenisists pirmo reizi karjerā sasniedza ATP turnīru pusfinālu.

Gulbis turnīrā Monpeljē startēja arī pirms trim gadiem, kad apstājās otrajā kārtā, bet Albots ir šo sacensību debitants.

Trešajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā šī mača uzvarētājs tiksies ar planētas 17.raketi Liku Puju no Francijas vai kiprieti Markosu Bagdati, kurš ATP rangā ir 128.pozīcijā.