Šodien starts kamaniņu izlasei, Ķibermaņa četriniekam un Rastorgujevam

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Vācijas trasē Vinterbergā notiekošais pasaules čempionāts kamaniņu sportā šodien tiek noslēgts ar vīriešu sacensībām un komandu stafeti. Bet Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa vadītā četrinieku ekipāža šodien Sanktmoricas trasē Šveicē piedalās Pasaules kausa sestā posma sacensībās. Savukārt Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šodien Itālijā aizvada Pasaules kausa septītā posma 15 kilometru masu starta sacensības.

Kamaniņu sports

Vīriešu sacensību pirmais brauciens sāksies plkst.12.05 pēc Latvijas laika, bet otrais - plkst.14.15. Otro braucienu tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Vīriešu sacensībās Latviju pārstāvēs Kristers Aparjods, Riks Kristens Rozītis, Inārs Kivlenieks un Artūrs Dārznieks.

Savukārt komandu stafete sāksies plkst.16.50.

Jau ziņots, ka piektdien sprinta sacensībās pirmajā sešiniekā iekļuva Andris un Juris Šici, kuri bija ceturtie divnieku sacensībās, kā arī Kristers Aparjods, kurš bija piektais vīru sacīkstēs.

Savukārt sestdien divnieku sacensībās Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš guva ceturto vietu, bet uzreiz aiz viņiem bija Šici, kamēr Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs planētas meistarsacīkstēs ierindojās devītajā vietā.

Tikmēr dāmu konkurencē Ulla Zirne izcīnīja negaidīti augsto sesto vietu, bet Elīza Cauce bija 11.pozīcijā, kamēr Kendija Aparjode pirmajā braucienā krita un līdz finišam netika.

Bobslejs

Sacensību pirmais brauciens sāksies plkst.11.30 pēc Latvijas laika, bet otrais būs plkst.13. Sacīkstes tiešraidē būs vērojamas Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Ķibermanis kopā ar stūmējiem Matīsu Mikni, Helviju Lūsi un Jāni Strengu šodien startēs ar astoto numuru.

Jau trīs Pasaules kausa posmos pēc kārtas Ķibermanis četrinieku sacensībās kāpis uz goda pjedestāla, katru reizi izcīnot otrās vietas.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 1085 punktiem ir vācietis Frančesko Frīdrihs, kamēr otrais ar 1027 punktiem ir viņa tautietis Johanness Lohners. Trešo vietu ar 1014 punktiem tikmēr ieņem Ķibermanis, kuram ar 961 punktu seko cits Vācijas pilots Niko Valters.

Savukārt šajā posmā nestartējošais Ralfs Bērziņš 552 punktiem ir 12.vietā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien Ķibermanis kopā ar Mikni guva otro vietu divnieku sacensībās, kamēr uzvaru arī sestajā posmā guva Frīdrihs.

Biatlons

Sacensības vīriešiem sāksies plkst.16.30 pēc Latvijas laika, Rastorgujevam trasē dodoties ar 29.numuru. Stiprā dzimuma sacīkstes tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Savukārt dāmas 12,5 kilometru masu starta sacensības aizvadīs plkst.13.45.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 782 punktiem ir norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, tālāk ar 527 punktiem ir krievs Aleksandrs Loginovs, bet pēc tam ar 511 punktiem seko titulētais francūzis Furkads.

Tikmēr Rastorgujevs ar 163 punktiem ir 28.pozīcijā.

Jau ziņots, ka Rastorgujevs piektdien desmit kilometru sprintā izcīnīja 17.vietu, kamēr Aleksandrs Patrijuks ieņēma 76.vietu, bet Roberts Slotiņš samierinājās ar priekšpēdējo pozīciju 102 finišējušo biatlonistu konkurencē, viņiem abiem iedzīšanai nekvalificējoties.

Savukārt sestdien iedzīšanā Rastorgujevs ierindojās 23.pozīcijā.

Svarīgākais