Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Kurucs palīdz ''Nets'' gūt piekto uzvaru pēc kārtas

© Reuters/Scanpix

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs trešdien guva 13 punkts Nacionālās basketbol asociācijas (NBA) spēlē, kaldinādams Bruklinas "Nets" komandas uzvaru.

"Nets" savā laukumā ar rezultātu 114:110 (26:25, 30:31, 33:30, 25:24) pārspēja Orlando "Magic", izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas. Bruklinas vienībai mājās ir septiņu uzvaru sērija.

Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā realizēja sešus no astoņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet aizmeta garām savu vienīgo tālmetienu.


Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas un četras reizes pārkāpa noteikumus. "Nets" ar Kurucu laukumā guva par 12 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Bruklinas vienībā ar 29 punktiem izcēlās Spensers Dinvidijs, 25 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles bija D'Endželo Raselam, bet 19 punktus guva Demarre Kerols.

"Magic" rindās ar 21 punktu un 14 atlēkušajām bumbām atzīmējās Melnkalnes basketbolists Nikola Vučevičs, bet 19 punkti bija Derilam Džeraldem Ogustainam.

Kurucs pirmo punktus guva spēles piektajā minūtē, kad ar bumbas triecienu grozā no augšas panāca 15:12, bet otro reizi viņš atzīmējās otrās ceturtdaļas sākumā, panākdams 28:25. Vēl pēc dažām minūtēm cēsnieks pēc savāktas atlēkušās bumbas devās pāri visam laukumam un pats noslēdza savu iesākto uzbrukumu, bet vēl nedaudz vēlāk viņš vēlreiz atzīmējās ar "slam-dunk" (36:28).

Otrā puslaika sākumā "Magic" pārņēma vadību, bet Kurucs ar savu precīzo metienu palīdzēja saglabāt līdzsvaru (62:61). Nākamreiz viņš izcēlās nākamās ceturtdaļa ceturtajā minūtē, kad panāca 98:98.

Pēdējo reizi latvietis laukumā devās uz izšķirošajiem notikumiem spēles pēdējā pusminūtē. Nepilnas 16 sekundes pirms finālsvilpes pret viņu tika pārkāpti noteikumu, Kurcam realizējot vienu soda metienu (112:110). Līdz mača beigām vēl divus "sodiņus" iemeta Rasels, kurš nodrošināja mājiniekiem uzvaru.

"Nets" ar 26 uzvarām 49 spēlēs Austrumu konferencē ieņem sesto vietu, bet "Magic" ar 20 panākumiem 48 cīņās ir 11.pozīcijā.

Bruklinas komanda nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņems vēl vienu Ņujorkas vienību "Knicks", kas gaida laukumā atgriežamies latviešu zvaigzni Kristapu Porziņģi.