Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Šarapova divu tenisa zvaigžņu duelī pārspēj Vozņacku Austrālijas atklātajā čempionātā [papildināta]

© AFP/Scanpix

Slavenā krieviete Marija Šarapova piektdien sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturto kārtu, divu tenisa zvaigžņu duelī ar rezultātu 6-4, 4-6, 6-3 pārspējot pērnā gada čempioni Karolīnu Vozņacku no Dānijas.

Šarapova WTA rangā ieņem 30. vietu, bet Vozņacka ir trešajā pozīcijā. Abas savulaik bijušas ranga virsotnē.

Šarapova ir 2008. gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja, bet kopumā karjeras laikā izcīnījusi piecus "Grand Slam" titulus.

Ceturtajā kārtā jeb astotdaļdinālā Šarapova tiksies ar Austrālijas pirmo raketi un mājinieku favorīti Ešliju Bārtiju, kura WTA rangā ieņem 15.vietu un trešajā kārtā ar rezultātu 7-5, 6-1 pārspēja grieķieti Mariju Sakari.

Ar graujošu uzvaru ceturto kārtu sasniedza arī planētas otrā rakete Angelika Kerbere, kura ar rezultātu 6-1, 6-0 pārspēja mājinieci Kimberliju Birrelu, kura WTA rangā ieņem 240. vietu.

Pirms trim gadiem Kerbere Austrālijā izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" titulu, tajā pat gadā triumfējot ASV atklātajā čempionātā, bet pērn spožāko trofeju klāstam pievienojot arī Vimbldones čempiones titulu.

Tāpat ceturtajā kārtā iesoļojusi arī ranga piektais numurs Sloeina Stīvensa no ASV, kura ar 7-6 (8:6), 7-6 (7:5) pārspēja horvātieti Petru Martiču, kura rangā ir 32. pozīcijā.

Nākamo kārtu sasniegusi arī planētas sestā rakete Petra Kvitova no Čehijas, kura ar rezultātu 6-1, 6-4 apspēlēja šveicieti Belindu Benčiču, kura WTA rangā ir 49. pozīcijā.

Citā mačā par pirmo šajā gadsimtā dzimušo tenisisti, kas iekļuvusi Austrālijas atklātā čempionāta ceturtajā kārtā, kļuva ASV spēlētāja Amanda Aņisimova, kura WTA rangā ieņem 87.vietu. Septiņpadsmitgadīgā Aņisimova ar rezultātu 6-3, 6-2 pārspēja baltkrievieti Arinu Sabaļenku, kura reitingā ir 11. pozīcijā.

Vīru turnīrā ceturto kārtu sasniedza pērnā gada čempions un planētas trešā rakete Rodžers Federers no Šveices, kurš ar 6-2, 7-5, 6-2 uzveica amerikāni Teiloru Fricu, kurš rangā ieņem 50. vietu.

Savus sešus no 20 "Grand Slam" tituliem viņš izcīnījis tieši Austrālijā.

Astotdaļfinālā Federeram stāsies pretī talantīgais grieķis Stefans Cicips, kurš rangā ieņem 15. vietu.

Tāpat astotdaļfinālu sasniedzi arī ranga otrais numurs Rafaels Nadals, spānim ar 6-1, 6-2, 6-4 pārspējot austrālieti Aleksu de Minoru, kurā reitingā ieņem 29. pozīciju.

Nadals ir 2009. gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs, šeit izcīnot vienu no saviem 17 "Grand Slam" tituliem.

Turnīra trešajā kārtā apstājies ar desmito numuru izliktais krievs Karens Hačanovs, ranga 11. numuram ar rezultātu 4-6, 5-7, 4-6 piekāpjoties spānim Roverto Bautistam-Agutam, kurš ir planētas 24. numurs. Aguts pirmajā kārtā apturēja britu zvaigzni Endiju Mareju.

Jau ziņots, ka sieviešu turnīrā ceturto kārtu sasniegusi Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, bet Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis apstājās pirmajā kārtā.