Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" turpina zaudēt un attālinās no astotās vietas

© f64

Rīgas “Dinamo” kārtējā Krievijas čempionāta spēlē piedzīvojusi kārtējo zaudējumu un arvien vairāk attālinās no astotās vietas. Šodien ar 0:2 zaudēts Magņitagorskas "Metallurg", bet nākamā spēle 22. janvārī, kad Rīgā viesosies Bratislavas "Slovan".

Šī ir abu komandu otrā tikšanās šajā sezonā un neticami, ka pirmajā spēlē Magņitagorskā (4. septembrī) rīdzinieki izcīnīja uzvaru pamatlaikā - 2:1. Toreiz vārtus guva Kristaps Sotnieks un Brendons Makmilans.

Līdz šim abas komandas tikušās 20 reizes un pārsvars ir “Metallurg” pusē. Pretinieks 11 reizes uzvarējis pamatlaikā un vienu reizi pēcspēles metienos. “Dinamo” ir piecas uzvaras pamatlaikā, divas uzvaras pēcspēles metienos un viena uzvara papildlaikā. Vārti - 47:61.

Iespējams, ka “Dinamo” šodienas mačā kļūs par šā brīža sezonas rekorda līdzautori. Proti, ja arī šovakar uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešams papildlaiks, tad Rīgas komandai tā būs jau 16. šāda spēle, kas ir tieši tikpat, cik konkurentei cīņā par “play off” “Sochi”.

“Dinamo” ir viens no sliktākajiem rādītājiem visā Krievijas čempionātā spēlējot savā laukumā. Līdz šim 24 aizvadītajos mačos astoņas uzvaras izcīnītas pamatlaikā un vēl viena papildlaikā. Pamatlaikā piedzīvoti 11 zaudējumi un vēl četri papildlaikā vai pēcspēles metienos. Savukārt “Metallurg” ir viena no labākajām izbraukuma komandām - 24 spēlēs 16 uzvaras (12 pamatlaikā) un astoņi zaudējumi (7 pamatlaikā).

1. trešdaļa.

"Dinamo" vārtos Kristers Gudļevskis

Pirmajās trīs minūtēs nekā nopietna. Abas komandas slidinās, cenšas to darīt ātri, taču bez reāliem apdraudējumiem abiem vārtsargiem.

3:44. Skaitliskā sastāva pārkāpums "Metallurg" un vairākums rīdziniekiem.

Tikai vairākuma pēdējā pusminūtē izdodas iekārtoties pretinieka zonā un pat uzmest pa vārtiem. Vairākums nav realizēts.

7:11. Vēl viens vairākums rīdziniekiem.

Pirmais patiesi bīstamais moments spēlē un pie tā tiek... mazākumā spēlējošie pretinieki, kuri pamanās iziet divatā pret vienu aizsargu. Gudļevskim bija ko glābt...

Lai arī šis vairākums nav realizēts, šoreiz pa pretinieku vārtiem tika izdarīti jau trīs metieni. Kāds tika bloķēts, kāds garām vārtiem, kādu atvairīja vārtsargs.

Lēns, slinks un līdz ar to garlaicīgs hokejs. Iespaids apmēram šāds: Vieni ("Dinamo") it kā grib, bet nevar un nemāk, bet otri ("Metallurg") it kā var un māk, bet īsti negrib.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 8:4.

24:06. Piektajā minūtē Batņam izdodas kaut kas līdzīgs izgājienam viens pret vienu, bet mirkli vēlāk pret viņu tiek izdarīts pārkāpums un trešais vairākums rīdziniekiem.

Arī šis vairākums nav realizēts.

Konkurente par vietu "play off" Čehovas "Vitjaz" izbraukumā ar 2:1 pārspēj "Ņeftehimik" un "Dinamo" no šīs komandas tagad atpaliek jau par sešiem punktiem.

10. minūtē Rēdliham ar ātrumu izdodas izlauzties līdz pat vārtiem, taču visus nodomus izjauc vārtsargs. Vismaz kaut kāda dzīvības pazīme šajā spēlē.

Abas komandas ir vienādos sastāvos, taču viesi kādu pusotra minūti dzīvojas pa "Dinamo" zonu. Pirmais nopietnais viesu apliecinājums savam pārākumam.

Tuvāk perioda izskaņai vēl viena viesu ofensīva aptuveni minūtes ilgumā. "Dinamo" no vārtu zaudējuma glābj daudz bloķēto metienu.

Metieni pēc divām trešdaļām - 17:8.

3. trešdaļa

Kamēr komandas atvelk elpu, tikmēr vēl viens konkurents "Sochi" izbraukumā pieveic Omskas "Avangard" un tas nozīmē, ka astotā vieta atrodas jau piecu punktu attālumā.

40:23. Gudļevskis atvaira spēcīgu metienu, taču ripa atlec un trāpa pa kādu no spēlētājiem un pēc tam ielido vārtos. Tiek pieprasīts video atkārtojums, taču velti - vārti gūti pareizi - 0:1.

Vārtu guvums pierakstīts Vereščaginam.

Tūlīt pat pēc vārtu zaudējuma "Dinamo" tiek pie kārtējā vairākuma, kurš gan pēc mirkļa tiek atcelts...

47:44. Pārkāpums pret Meiju un šoreiz gan vairākums.

Lielāko daļu vairākuma ripa tiek turēta pretinieku zonā, taču lielas jēgas no tā nav.

52:29. Atkal vairākums, jau piektais. Pārkāpums pret Dzierkalu.

Viss pa vecam, arī šis vairākums nav realizēts.

59:03. Gudļevskis ir nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju un ātri vien arī otrais vārtu zaudējums.

59:16. Pirmais noraidījums rīdziniekiem. Jāsēž Gimajevam.