Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" ceturtais zaudējums pēc kārtas

© f646

Rīgas "Dinamo" Krievijas čempionātā piekto spēli pēc kārtas laimi meklēja papildlaikā, taču ceturto reizi pēc kārtas piedzīvoja zaudējumu. Nākamais mačs ceturtdien, kad Rīgā viesosies Magņitagorskas "Metallurg".

Kamēr “Dinamo” vienu pēc otra piedzīvo zaudējumus papildlaikā un zaudē vērtīgos punktus, tikām konkurenti cīņā par vietu “play off” izcīna uzvaras. Tiesa, pēdējā kārtā zaudējumi gan “Vitjaz”, gan Soču komandai, taču, piemēram, “Vitjaz” pirms tam izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas. Pirms šodienas spēlēm “Dinamo” atrodas sev ierastajā devītajā vietā un no astotās vietas (“Vitjaz”) atpaliek par trīs punktiem. Savukārt septītajā vietā esošajam “Sochi” ir četri punkti vairāk. Tiesa, arī divas spēles aizvadīts vairāk. Šodien pat piedzīvots 4:5 zaudējums pret “Sibirj”.

Pats interesantākais, ka pēdējās desmit spēlēs “Dinamo” tikai vienā mačā palikusi bez punktiem, kad ar 1:2 piekāpās “Lokomotiv”. Tiesa, šajās desmit spēlēs ir izcīnītas tikai četras uzvaras. Divas pamatlaikā - 2:0 pār “Ņeftehimik” un 5:4 pār Maskavas “Dynamo” un divas papildlaikā pār SKA (3:2) un vēlreiz “Dynamo” (2:1). Piecos mačos piedzīvoti zaudējumi papildlaikā vai pēcspēles metienos.

Visā sezonā “Dinamo” papildlaikā vai pēcspēles metienos piedzīvojusi jau deviņus šādus zaudējumus, kas ir sliktākais rādītājs visā Krievijas čempionātā. Tiesa, šis gods ir jādala ar Soču un “Torpedo” komandām.

Jau otro spēli pēc kārtas “Dinamo” jāiztiek bez sava galvenā vārtu guvēja Linusa Videla. Zviedru uzbrucējs šajā sezonā ir guvis 21 vārtus jeb katrus piektos vārtus Rīgas komandai gūst tieši Videls. “Dinamo” pirms spēles ar “Automobilist” bija guvusi 99 vārtus.

Šogad komandas aizvada otro savstarpējo maču. Pirmā spēle notika 2. septembrī Jekaterinburgā un toreiz ar 4:2 uzvarēja “Automobilist”. Toreiz rīdzinieku labā vārtus guva Videls un Mītinens. KHL vēsturē šī ir 20 savstarpējā tikšanās. Pamatlaikā katrai komandai pa septiņām uzvarām, rīdziniekiem trīs uzvaras papildlaikā un divas uzvaras pēcspēles metienos.

Kamēr "Dinamo" gatavojās savam mačam, tikmēr Minskā pēc pirmās trešdaļas "Vitjaz" ir vadībā ar 1:0 un tas nozīmē, ka šobrīd atpalicība no astotās vietas ir jau četri punkti.

1. trešdaļa.

"Dinamo" vārtos Kristers Gudļevskis.

Pirmais puslīdz nopietnais moments otrās minūtes izskaņā pie Gudļevska vārtiem, kurš uz mirkli no redzes loka pazaudē ripu, taču viss beidzas bez zaudētiem vārtiem.

Pirmajās piecās minūtēs nomācošs viesu pārsvars. "Dinamo" pat lāgā nav spējusi ieiet pretinieku zonā.

Nākamajās piecās minūtēs nekas globāli nav mainījies. Kādu reizi arī rīdzinieki iegāja "Automobilist" zonā un izdarīja pat metienus, taču kopumā noteikumus diktē viesi.

10:56. Divas minūtes Dārziņam.

Mazākums tiek izturēts. Viesi itin ilgi dzīvojās pa "Dinamo" zonu, taču bez reālām briesmām.

13:39. Tagad vairākums jau "Dinamo". Pārkāpums pret Rēdlihu.

Tikai vairākuma izskaņā izdodas uz pārdesmit sekundēm iekārtoties viesu zonā un izdarīt vienu metienu, bet kopumā pieticīgs vairākums.

Divas minūtes pirms trešdaļas beigām pretī vārtiem ērta metiena pozīcija Rēdliham, taču ripa iestrēgts burzmā.

Metieni - 5:14.

2. trešdaļa

20:32. Vairākums rīdziniekiem.

Krietni labāks vairākums kā pirmais, vairāki itin bīstami metieni, taču paša galvenā nebija - bez vārtu guvuma.

22:39. Uzreiz vēl viens vairākums rīdziniekiem.

Viens patiesi bīstams moments, kad Džeriņš no pusotra metra attāluma nespēj aizmest garām vārtsargam un trāpīt vārtos.

Uz vairākumu rēķina trešdaļas pirmā puse aizrit ar nelielu "Dinamo" pārsvaru, arī vienādos sastāvos izdodas pa kādam bīstamam metienam, taču vārtu kā nav, tā nav.

31. min. Makmilanam un Džeriņam izgājiens 2:1, taču pēdējais pie lādzīga metiena tā arī netiek.

36. min. Dzierkals no aizvārtes vārtu priekšā atrod Lipsbergu, ir metiens, bet pēdējais vārds pieder vārtsargam.

36:36. Mazākums. Noraidīts Giliss.

Vienīgais bīstamais moments pie ... "Automobilist" vārtiem, kad mazākumā 2 pret 1 aizskrien Ģēģeris un Meija.

Metieni pēc 2. trešdaļas - 20:19.

3. trešdaļa.

44:18. Par laika vilcināšanu (ripas izmešana) noraidīts Uvis Balinskis.

Izturēts arī šis mazākums.

47:50. Vārtu priekšā ar Gudļevski izrēķinās Sekstons - 0:1.

Minūti pēc zaudētiem vārtiem Lipsbergam rodas iespēja izlīdzināt rezultātu, taču metiens no metra attāluma ir garām vārtiem.

49:29. Rēdlihs uzmet no kreisās puses, ripa tiek atsista tieši uz Majones nūjas un - 1:1. Rezultatīva piespēle arī Brendonam Makmilanam.

Majonem 10. vārtu guvums sezonā un viņš kļūst par trešo spēlētāju komandā, kurš šosezon guvis vismaz 10 vārtus.

53:14. Vairākums rīdziniekiem. Pārkāpums pret Oskaru Batņu.

Vairākuma pirmā minūte ļoti jaudīga ar vismaz divām iespējām gūt vārtus. Toties otrajā minūtē zonā tā arī netika ieiets.

Metieni pēc pamatlaika - 29:27.

Papildlaiks.

Piekto spēli pēc kārtas "Dinamo" jāspēlē papildlaiks. Pēdējās trīs spēlēs šādā formātā piedzīvoti zaudējumi.

63:42. Divi viesi pret vienu pašu Gudļevski un ceturtais zaudējums pēc kārtas.