Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Aparjods trešajā vietā pēc pirmā brauciena

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods ieņem trešo vietu pēc Siguldā notiekošā Pasaules kausa (PK) izcīņas sestā posma pirmā brauciena.

Tikmēr Inārs Kivlenieks ir septītais, Artūrs Dārznieks ieņem 16.vietu, bet Riks Kristens Rozītis ir 18.pozīcijā.

Līderis pēc pirmā brauciena ir krievu kamaniņu braucējs Semjons Pavļičenko, kurš Siguldas trasi veica 48,122 sekundēs.

Otrais ir viņa tautietis Aleksandrs Gorbačevičs, kurš zaudē 0,031 sekundi, bet trešais ir Aparjods, kurš atpaliek 0,137 sekundes.

Pirmajā trijniekā bija arī Romāns Repilovs, tomēr neilgi pēc finiša viņš tika diskvalificēts.

Kivlenieks līderim zaudē 0,229 sekundes, bet Dārznieks un Rozītis atpaliek vairāk nekā četras sekundes desmitdaļas.

Otrais brauciens sāksies plkst.11.30, bet plkst.13.40 sāksies stafete. Sacensības tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Latvijas vīri tiesības startēt pamatsacensībās ieguva vien piektdien pēc Nāciju kausa, kurā Aparjods un Kivlenieks izcīnīja dubultuzvaru.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien divas Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāžas - Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un brāļi Andris un Juris Šici - izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu Pasaules kausa sacensībās. Tikmēr vēl viens divnieks ar Kristenu Putinu/Imantu Marcinkēviču samierinājās vien ar 12.vietu.

Tikmēr dāmu konkurencē Kendija Aparjode divu braucienu summā bija piektā, pieredzējusī Elīza Cauce sekoja septītajā vietā, bet Ulla Zirne noslēdza pirmo desmitnieku.

Pasaules kausa posms Siguldā šajā nedēļas nogalē norisināsies 26.reizi vēsturē, bet pēcolimpiskajā sezonā šajā Latvijas pilsētā viesosies 110 sportisti no 23 valstīm.

Pēc šī posma pasaules labākajiem sportistiem būs viena brīva nedēļa, bet janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts, bet pēc tam februārī Oberhofā būs arī Eiropas meistarsacīkstes.

Šajā Pasaules kausa sezonā paredzēti deviņi posmi, sezonai noslēdzoties februāra izskaņā Sočos.