Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" nenosargā pārsvaru un zaudē papildlaikā

© f646

Krievijas čempionāta kārtējo spēli aizvada Rīgas “Dinamo”. Pēc kārtas trešais izbraukuma mačs jāaizvada Čerepovecā pret vietējo “Severstaļ”, kura izredzes iekļūt “play off” palikušas vairs tikai teorētiskas.

Vakar spēles aizvadīja rīdzinieku tuvākie konkurenti cīņā par “play off” un abas izcīnīja uzvaras. “Sochi” savā laukumā ar 5:3 pieveica “Sibirj”, bet “Vitjaz” ar 2:1 Kazaņas “AK Bars”. Līdz ar to pirms šodienas spēles “Dinamo” no astotās vietas (“Vitjaz”) atpaliek par diviem punktiem, no septītās (“Sochi”) - par pieciem. Tiesa, Soču komanda aizvadījusi divas spēles vairāk.

“Severstaļ” pēdējās piecās spēlēs izcīnījusi divas uzvaras un pēdējo no tām 4. janvārī, kad savā laukumā ar 2:0 pieveikta “Slovan”. Pirms tam, 26. decembrī, arī savā laukumā, ar 4:2 pārspēts “Spartak”. Severstaļ šī būs ceturtā spēle pēc kārtas savā laukumā. Rīdziniekiem pēdējās piecās spēlēs 2:0 uzvara pār “Ņeftehimik”, 2:3 zaudējums pēcspēles metienos “Torpedo”, 5:4 uzvara pār Maskavas “Dynamo”, tad 1:2 pret “Lokomotiv” un pirms divām dienām 2:1 pagarinājuma uzvara pār “Dynamo”.

Šogad abas komandas jau tikušās divas reizes un abas Rīgā. 9. septembrī “Dinamo” zaudēja papildlaikā ar 2:3, bet 30. oktobrī uzvarēja ar 3:0. Savstarpējo spēļu vēsturē aizvadīti 22 mači. “Dinamo” bilance - 8 uzvaras pamatlaikā, pa uzvarai papildlaikā un pēcspēles metienos, 9 zaudējumi pamatlaikā, 2 zaudējumi papildlaikā un 1 zaudējums pēcspēles metienos. Vārtu attiecība - 51:52.

1. trešdaļa

"Dinamo" vārtos Timurs Biļalovs

Pirmajās četras minūtēs abu komandu vārtsargi garlaicīgi noskatās, kā laukuma spēlētāji mīcās gar apmalēm un pa centra zonu. Metienu pa vārtiem joprojām nav. Nopietnu metienu...

Tikai piektajā minūtē pirmais puslīdz nopietnais moments un tas ir pie "Dinamo" vārtiem. Un arī tikai tāpēc, ka Biļalovs uz mirkli no redzes loka pazudēja ripu.

8:16. Biļalovs atsit ripu vārtu priekšā, neviens no aizsargiem nav palīgs un 0:1. Vārtu guvums Lapenkovam.

8:50. Tikai 34 sekundes "Dinamo" atrodas zaudētājos - Videls no aizvārtes atrod Lauri Dārziņu un 1:1.

Dārziņam 11. vārtu guvums sezonā un 95. KHL pārstāvot "Dinamo". Laurim šī ir piektā sezonas "Dinamo" sastāvā, kurā gūti vismaz 11 vārti. Pēdējā reize bija 2017. gada sezonā (11 vārti).

14:58. "Dinamo" tiek pie skaitliskā vairākuma.

16:04. Jau pirmajam pieciniekam bija vairākas iespējas gūt vārtus (Dārziņš, Rēdlihs), taču, ko neizdarīja pirmie, to paveica otrie. Vārtu guvums Kristapam Zīlem - 1:2. Piespēles Frenkam Razgalam un Mārtiņam Dzierkalam.

Zīlem tie ir otrie vārti sezonā un abi gūti vairākumā.

Pēdējās divas minūtes aizrit laukuma saimnieku zīmē un tuvu vārtu guvumam tiek arīu Artūrs Kulda.

Metieni - 25:19. Metieni vārtu virzienā - 12:11.

2. trešdaļa.

23:48. "Dinamo" paliek mazākumā. 2. minūtes Ruslanam Pedanam.

Mazākums izturēts bez nopietniem draudiem zaudēt vārtus.

Līdz trešdaļas vidum krietni aktīvāki ir mājinieki. "Dinamo" izteikti sākusi paļauties uz iespējām pārsteigt pretinieku ar pretubrukumiem.

31:06. Vēl viens mazākums, kuru nopelna Nerijus Ališausks un tas ir tikai loģisks iznākums.

Izdodas noturēt arī šo mazākumu, taču šoreiz "Severstaļ" bija vismaz trīs itin labas iespējas izlīdzināt rezultātu.

38:09. Vēl viens mazākums. Jau trešais trešdaļā. Jāsēž Rēdliham.

Mājinieku vairākums kļūst vēl bīstamāks un vienā epizodē "Dinamo" no vārtu zaudējuma paglābj brīnums. Visticamāk, ka trešās trešdaļas 9 sekundēs izdosies arī šo mazākumu iztur;et, taču katrs nākamais vairākums mājinieku izpildījumā kļūst arvien draudīgāks.

Metieni 2. trešdaļā: 25:5. Metieni vārtu virzienā - 10:2.

3. trešdaļa.

Mazākums izturēts.

Briest vārtu zaudējums. Pirmajās trīs minūtēs mājinieki to vien dara, kā aplenkuši "Dinamo" vārtus.

"Dinamo" vēl izteiktāt spēlē no aizsardzības cerot, ka kādā brīdī izdosies izveidot kaut vienu bīstamu pretuzbrukumu. Vēl jāspēlē 11 minūtes un vārti briest.

Tikai 12. minūtē izdodas aizkavēties pretinieku zonā un pat tikt pie itin laba metiena (Meija).

59:42. Tā tam bija arī jābūt. Pārāk daudz tika ļauts mājiniekiem uzbrukt un viss beidzās ar loģiski zaudētiem vārtiem - 2:2.

Vārtus guva Markovins.

Metieni trešdaļā - 29:5. Metieni vārtu virzienā - 17:1.

Papildlaiks.

61:10. Balinskim izdodas tikt līdz vārtu guvumam, taču mājinieki pieprasa video atkārtojumu un vārtu guvums netiek ieskaitīts. Aizmugure...

63:13. Arī trešie zaudētie vārti ir loģiski. Arī papildlaikā "Severstaļ" bija krietni aktīvāki un dzīvāki - 3:2. Vārtus guva Petuņins.

Metieni visā spēlē - 82:32. Metieni pa vārtiem visā spēlē - 41:15.