Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Latvijas vadošais handbolists Krištopāns vienojas ar Parīzes "Saint-Germain"

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas vadošais handbolists Dainis Krištopāns oficiāli vienojies ar Francijas grandu Parīzes "Saint-Germain" (PSG), informē klubs.

Vienošanās paredz, ka 28 gadus vecais Krištopāns PSG vienībai pievienosies 2020.gada vasarā, kad būs noslēdzies viņa līgums ar Maķedonijas klubu Skopjes "Vardar", ko viņš pašlaik pārstāv otro sezonu. Runas, ka latvietis varētu pārcelties uz Parīzes klubu, parādījās jau decembrī, tomēr toreiz sportists tās noliedza.

Līgumu ar PSG komandu 215 centimetrus garais handbolists parakstījis uz trim gadiem, tam sākoties ar 2020.gadu.

"Jaunais gads ir iesācies lieliski. Esmu priecīgs pievienoties PSG. Mani vilināja iespēja atkal strādāt kopā ar Raulu Gonsalesu, kuru uzskatu par vienu no labākajiem treneriem pasaulē. Parīzē es atvēršu jaunu savas karjeras posmu - spēlēšu augstā līmenī vienā no visspēcīgākajām līgām. Šis ir unikāls projekts un esmu patīkami satraukts," klubs citē Krištopāna teikto.

Krištopāns Gonsalesa vadībā spēlēja iepriekšējā sezonā "Vardar" rindās.

Karjeru Krištopāns sāka Ludzas "Latgols" sastāvā, bet 19 gadu vecumā pievienojās Slovākijas vienībai Prešovas "Tatran", kur aizvadīja piecas sezonas, visās kļūstot par valsts čempionu. Pēc tam pāris mēnešus viņš nospēlēja Kataras klubā "Al Rayyan", bet vēlāk divas sezonas pavadīja Baltkrievijas klubā Brestas "Meškov".

Kopš 2017./2018.gada sezonas Krištopāns spēlē "Vardar" komandā, ar kuru pērn kļuva par Dienvidaustrumu handbola asociācijas (SEHA) līgas un Maķedonijas čempionu. Savukārt Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgā Skopjes vienība sasniedza finālčetrinieka turnīru, kurā bronzas mačā ar 28:29 piekāpās tieši PSG handbolistiem.

Šosezon EHF Čempionu līgā "Vardar" guvusi sešas uzvaras desmit spēlēs un A grupā ieņem otro vietu.

PSG ir pieckārtēja Francijas čempione, nacionālajā čempionātā triumfējot pēdējās četras sezonas. Parīzes vienība pēdējās trīs sezonas sasniegusi EHF Čempionu līgas finālčetrienieka turnīru, pērn spēlējot arī titula mačā, kurā gan tika atzīts "Vardar" pārākums. Šosezon PSG guvusi uzvaras deviņās no desmit EHF Čempionu līgas spēlēm un grupā atrodas pirmajā pozīcijā.