Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Šifrina ar kārtējo uzvaru Pasaules kausa sacensībās labo divus rekordus

© scanpix.ee

Zemmeringa (Austrija)/Bormio (Itālija), 29.dec., LETA--DPA. Amerikāņu kalnu slēpošanas zvaigzne Mikaēla Šifrina sestdien Austrijā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sacensībās, labodama divus rekordus.

Viņa kļuva par pirmo kalnu slēpotāju, kura kalendārā gada ietvaros izcīnījusi 15 uzvaras. Iepriekšējo rekordu, 14 uzvaras, šogad sasniedza austrietis Marsels Hiršers.

Tāpat 23 gadus vecā Šifrina kļuva par pirmo kalnu slēpotāju, kas Pasaules kausa sacensībās izcīnījusi 36 uzvaras slalomā sieviešu konkurencē. Par vienu panākumu mazāk ir karjeru beigušajai austrietei Marlīsai Šildai.

Šifrina izcīnīja pārliecinošu uzvaru pirmajā braucienā, bet otrajā bija piektā, kas gan netraucēja svinēt drošu panākumu.

Ar otro vietu šoreiz samierinājās piektdien milzu slalomā uzvaru izcīnījusī slovākiete Petra Vlhova, kura Šifrinai divu braucienu summā zaudēja 0,29 sekundes.

Tikmēr trešā bija šveiciete Vendija Holdenere, kura no uzvarētājas atpalika 0,38 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā Šifrina ar 1034 punktiem ir pārliecinoša līdere, kamēr otro vietu ar 568 punktiem ieņem Vlhova, bet trešā ar 396 punktiem ir norvēģiete Rannhila Movinkela, kura šoreiz nestartēja.

Savukārt vīru sacensībās otro dienu pēc kārtas uzvaru svinēja itālis Dominiks Pariss, kurš savās mājās triumfēja supergigantā.

Pariss izcīnīja savu 11.uzvaru karjerā, Bormio tikdams pie ceturtā panākuma. Piektdien viņš šajā trasē uzvarēja nobraucienā.

Otro vietu tikmēr izcīnīja austrietis Matīass Maiers, kurš Parisam zaudēja nieka 0,01 sekundi, bet trešais bija norvēģis Aleksanders Omots Hjilde, kurš atpalika 0,46 sekundes.

"Sekundes simtdaļa ir ļoti maz tik grūtā trasē. Centos no sevis izspiest tik, cik varu," pēc sacensībām teica Pariss.

Šīs sezonas pārliecinošs kopvērtējuma līderis ar 620 punktiem ir austrietis Marsels Hiršers, kamēr tuvākajam sekotājam un viņa tautietim Maksam Francam ir 408 punkti, bet trešo vietu ar 392 punktiem ieņem Hjilde.

Hiršers sestdien nestartēja, bet Francs izcīnīja piekto vietu.