Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Sports

Bertāns pārtrauc zaudējumu sēriju, Peineram – 12. zaudējums pēc kārtas

© euroleague.net

Eirolīgas 14. spēļu kārtā pie uzvarām tikušas divas latviešu pārstāvētās komandas. Pireju “Olympiacos” bez lielas piepūles pieveica Grankanāriju “Herbalife”, bet Milānas “AX Armani” negaidīti izbraukumā pārspēja Atēnu “Panathinaikos”.

Olympiacos” - “Herbalife” 98:77. Spēle, kurā jau pēc pirmajām minūtēm viss bija skaidrs, kurš uzvarēs. Labā ziņa par šo spēli ir tā, ka Jānis Strēlnieks 21:36 minūšu laikā guva 11 punktus (2p metieni - ½, 3p metieni - 3/5), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Sliktā ziņa, ka pat šādā spēlē Jānim Timmam tikai 4:26 minūtes, kuru laikā garām aizmesti divi metieni no spēles. Vēl viena ne pārāk labā ziņa - zaudētājiem Anžejam Pasečņikam vien 9:14 minūtes un viena atlēkusī bumbas. Kā arī pirmā spēle sezonā, kurā nav gūto punktu.

Khimki” - “Darussafaka” 85:84. Tā vien šķiet, ka “Darussafakai” šajā sezonā nekas nepalīdzēs. Jau kādu laiku komandai ir jauns galvenais treneris, taču uzvaru kā nav, tā nav un šovakar piedzīvots jau divpadsmitais zaudējums pēc kārtas. Pavisam maz pietrūka, lai šīs zaudējumu sērija būtu pārtraukta. 13 sekundes pirms mača beigām viesi izvirzījās vadībā ar +1, taču sekundi pirms spēles beigām mājinieki tika pie diviem soda metieniem un savu iespēju izmantoja… Žanim Peineram 25:03 minūtēs 10 punkti (2p metieni - 3/5, 3p metieni - 0/1, soda metieni - 4/4), 3 atlēkušās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles un +14 lietderība.

Panathinaikos” - “AX Armani” 83:86. Acīmredzamais neticamais - “AX Armani” izbraukumā tiek pie uzvaras un pārtrauc piecu pēc kārtas zaudēto spēļu sēriju. Tiesa, Atēnu komanda šobrīd ir tikpat neorganizēta kā “AX Armani” un tieši tāpēc komandai tagad ir jauns treneris. Daira Bertāna ieguldījums šajā uzvarā ir 11:33 minūšu laikā gūtie trīs punkti un viena pārķertā piespēle.

Baskonia” - “Barcelona” 70:77. Barselonas komanda joprojām iztiek bez Rolanda Šmita.