Latviešiem pieticīgā Eirolīgas 13. kārta

Anžejs Pasečņiks © euroleague.net

Aizvadītā Eirolīgas spēļu kārta individuāli pieticīga bijusi latviešu basketbolistiem. Skaitot kopā visu piecu laukumā tikušo mūsējo gūtos punktus, sanāk vien 16 punkti, no kuriem deviņi pienākas Anžejam Pasečņikam.

Barcelona” un “Olympiacos” 60:69. Vēl viens šajā sezonā nenotikušais latviešu duelis. Tā jau kļūst par normu, kad Barselonas komandā sastāvā netiek iekļauts Rolands Šmits un tā vien šķiet, ka pēdējo spēļu tendence liecina par to, ka “Olympiacos” sastāvā arvien ierobežotāks spēles laiks tiek Jānim Timmam. Par viņa vietu sastāvā it kā šaubām nevajadzētu būt, taču Barselonā viņš lakumā tika vien pirmā puslaika pēdējā minūtē un šajā īsajā laikā paspāja gūt divus punktus, kā arī pieļaut vienu kļūda. Tas arī viss Timmas iespētais šajā mačā.

Toties Jānim Strēlniekam par savu vietu komandā vismazāk kreņķu. Barselonā viņam 22:54 minūtes, taču šajā laikā padarītais bija gana pieticīgs. Uzbrukumā noteikti. Tikai pašā mača izskaņā Strēlnieks izpildīja savu vienīgo metienu pa grozu un to pašu neprecīzi. Šī viņam ir otrā spēle šajā sezonā, kad netiek gūti punkti. Pirmā bija sezonas ievadā pret “Maccabi”, taču tad viņš laukumā bija tikai 4:37 minūtes. Vēl Barselonā Strēlniekam divas atlēkušās bumbas un viena rezultatīva piespēle, kā arī pārķerta bumba un viena kļūda, bet lietderības koeficints -1.

Herbalife” un “Baskonia” 71:84. Beigusies Grankanāriju komandas trīs pēc kārtas izcīnīto uzvaru sērija. Anžejam Pasečņikam 16 minūtēs 9 punkti (7 pirmajā puslaikā) un trīs atlēkušās bumbas.

Darussafaka” un “Žalgiris” 71:75. Līdz pat pēdējās ceturtdaļas vidum “Darussafaka” atradās vadībā un nemaz nebija tik tālu, lai pārtrauktu ļoti ieilgušo zaudējumu sēriju (11 pēc kārtas) un tiktu pie otrā panākuma, tomēr pēdējā minūtē Kauņas komanda nospēlēja ar vēsāku prātu… Žanis Peiners maču iesāka starta pieciniekā un viņa ieguldījums savas komandas sniegumā pieticīgs. Laukumā pabijis 13:41 minūti, guva divus punktus (2p metieni - 1/1, 3p metieni - 0/2), izcīnīja divas atlēkušās bumbas un nopelnīja trīs piezīmes.

AX Armani” un “Bayern” 78:80. Milānas komandā pēc ilgākas prombūtnes atgriezies Nemanja Nedovičs un tas nozīmēja, ka Dairim Bertānam spēles laiks kļūs vēl pieticīgāks. Minūšu izteiksmē - tikai 7:33, no kurām sešas bija pirmajā puslaikā. Sev atvēlētajā laikā Dairis paspēja tikt pie viena tālmetiena un to realizēja. Vēl arī viena atlēlkusī bumba un tas arī viss…. Bet spēle beidzās tā, kā tai arī bija jābeidzas - ar Milānas komandas piekto zaudējumu pēc kārtas un ar atvadām no “play off” zonas. Iespējams, ka Milānas saimnieki aizdomāsies un padomās ar komandas galvenā trenera lietderību.

Svarīgākais