Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports

Ventspilnieki gadu Čempionu līgā pabeidz ar zaudējumu grupas līderei

© UCAM Murcia

Šovakar FIBA Čempionu līgā BK “Ventspils” iztiekot bez četriem spēlētājiem savā laukumā tikās ar savas apakšgrupas līderi Spānijas “UCAM Murcia” un piedzīvoja zaudējumu ar 61:67. Nākamā Čempionu līgas spēle tikai 9. janvārī, kad izbraukumā būs jātiekas ar Turcijas “Banvit”.

Priekšpēdējie. Šodienas spēli ventspilnieki sagaidīja ar pagājušajā nedēļā piedzīvoto zaudējumu Vloclavekā un ne īpaši pievilcīgu skatu turnīra tabulā - ar priekšpēdējo vietu tajā. Kā zināms, tad Čempionu līgas “play off” kvalificējas grupas četras labākās komandas, bet vēl divas pārceļas uz Eiropas kausu. Ventspilnieki pirms spēles ar grupas līderi atradās septītajā vietā. Latvijas čempionus uz priekšpēdējo vietu nostūma Francijas “Le Mans”, kas vakar savā laukumā ar 85:71 apspēlēja Turcijas “Banvit”. Vēl vienā Ventspils apakšgrupas spēlē krievu “Nizhny Novgorod” savā laukumā ar 86:62 pārspēja “Anwil”. Atgriešanos “play off” zonā veicinātu uzvara pār “UCAM Murcia”…

Pirmā spēle. Izbraukuma spēli sekmīgāk iesāka ventspilnieki - pēc četrām minūtēm bija vadība ar 9:2. Līdz brīdim, kamēr spāņi pārņēma iniciatīvu, desmit reizes mainījās vadība, bet pirmais puslaiks beidzās neizšķirti 38:38. Krīze ventspilnieku izpildījumā notika pēdējās ceturtdaļā, kad “UCAM Murcia” panāca pat 16 punktu pārsvaru, bet vēl 2:35 minūtes pirms mača beigām pretinieku pārsvars bija +15 punkti (83:68). Tikai pēdējās pusminūtes laikā BK “Ventspils” aktivitātes ļāva pabeigt maču ar pieklājīgāku zaudējumu. Šajā laikā tika gūti astoņi punkti pēc kārtas. Ventspilnieki šo maču aizvadīja ar astoņiem spēlētājiem, bet rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Ingus Jakovičs. Āronam Džonsonam 15 punkti, bet Rihardam Lomažam un Entonijam Bīnam pa 14. Pretiniekiem 15 punkti Aleksam Urtasunam.

Ar robiem sastāvos. Ventspilī Spānijas komanda ir ieradušies bez diviem savas komandas spēlētājiem - Miltonu Doilu un Ovjē Soko, kas, kā liecina kluba mājas lapā atrodamā informācija, atstāti mājās, lai atpūstos pirms svētdien gaidāmās spēles Spānijas līgā pret spēcīgo Madrides “Real" komandu. Jāatzīst, ka abi arī ir komandas statistika līderi. Uzbrucējs Ovjē Soko vidēji spēlē gūst 12 punktus un tiek pie 6 atlēkušās bumbām, bet amerikāņu aizsargs Miltons Doils vidēji spēlē gūst 11 punktus. Arī Ventspils komandā būs tradisionālie iztrūkumi. Savainojums liedza spēlēt Lomažam, Robertam Freimanim un Džonatam Ārledžam, bet Māris Gulbis malā palika slimības dēļ.

Spēle. Palikuši bez trim reāliem pamatsastāva spēlētājiem, ventspilnieku starta piecinieks ir ļot neierasts: Džonsons, Jakovičs, Bērziņš, Jurevičus un Zaķis. Lai arī mājinieku komandā robu bija vairāk kā pretiniekam, pirmā ceturtdaļa par to neliecināja. Visas desmit minūtes gan nācās atrasties iedzinējos, taču ceturtdaļa tika pabeigta ar draudzīgu neizšķirtu (13:13).

Toties otrajā ceturtdaļā vienubrīd nonākam zaudētājos ar 18:30. Ventspilnieki nespēj realizēt krietnu daudzumu brīvu tālmetienu (puslaikā 3/14), regulāri tiek zaudētas atlēkušās bumbas pie sava groza (puslaikā pretiniekam 8 uzbrukuma bumbas). Lai atpūtinātu pamatspēkus, spēlē tiek iesaistīti arī Čempionu līgā pa vienai simboliskai spēlei aizvadījušie Ķilps un Grīnbergs, tomēr ejot lielajā pārtraukumā izdodas pusi no lielā deficīta atspēlēt (24:30).

Spēli izdevās atsākt ar svaigām emocijām un lielu apņemšanos vispirms atspēlēties un pēc tam arī pārņemt vadību. Atspēlēšanās izdevās jau pirmo divu minūšu laikā (30:30), taču ar vadības iegūšanu nevedās. Diemžēl pietrūka jaudas un divas minūtes pirms ceturtdaļas izskaņas mīnusos atkal divciparu skaitlis (34:44). Tomēr pusotra minūtes laikā izdodas arī šos mīnusus atspēlēt. Ne visus, taču līdz 41:44 tiekam, bet līdz ar beigu signālu tie paši -3 (43:46).

Ceturtajā cēlienā beidzot notiek tas, kas tika gaidīts kopš mača pirmajām sekundēm, kad ventspilnieki pirmo reizi uz īsu brīdi atradās vadībā (3:0) - vispirms Džonsons ar trejaci panāk 50:50, bet nākamajā uzbrukumā Zaķa āķa metiens dod ilgi gaidīto vadību (52:50). Turpmāk vairākas reizes rezultāts bija neizšķirts, vairākas reizes mainījās vadība. Kādas trīs minūtes uz tablo bija garlaicīgais 59:59, ventspilniekiem bija entās reizes iespēja to izkustināt savā labā, tāpat kā visiem, tomēr tieši spāņi bija tie, kuri pārtrauca šo ieilgušo klusumu (59:62), bet jāspēlē vēl pusotra minūte. Atkal neiekrīt brīvs tālmetiens, bet savā grozā atrodam vēl divus punktus un 52 sekundes pirms pamatlaika beigām situācija izskatās neglābjama (59:64) un nekas arī netika izglābts...

FIBA Čempionu līga

BK “Ventspils” - “UCAM Murcia” (Spānija) 61:67 (13:13, 11:17, 19:16, 18:21)

BK “Ventspils”: Džonsons 15, Zaķis 11, Bīns 9, Dreims 8, Jurevičus 7, Jakovičs 7, Bērziņš 4;

“UCAM Murcia”: Rudešs 14, Olesons 13, Klufs 13, Urtasuns 10, Delia 7, Rohas 6, Bukers 2, Tumba 2.