Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

U20 izlasei būs jācīnās par palikšanu A grupā

© lhf.lv

Vācijas pilsētā Fisenē turpinās pasaules čempionāts hokejā pirmās divīzijas A grupā un šodien ceturto maču turnīrā aizvadīja Latvijas U20 izlase. Mačam pret Norvēģiju bija pievienotā vērtība – uzvarētājs saglabātu vietu pirmās divīzijas A grupā, bet zaudētājiem pēdējā kārtā būs jācīnās par vietas saglabāšanu tajā. Diemžēļ tieši latviešiem būs jācīnās par izdzīvošanu šajā grupā.

Kad Latvijas jaunie hokejisti piedzīvoja zaudējumu vāciešiem, vēl bija atlikušas ļoti minimālas izredzes izpildīt pašu un hokeja federācijas izvirzīto mērķi - izcīnīt pirmo vietu un atgriezties elitē. Kamēr vakar mūsējiem bija brīvdiena, tikmēr konkurenti nospēlēja tā, kā Latvijas ir neizdevīgi un par eliti varējām aizmirst vēl uz vienu gadu. Latvijai pēdējās izredzes atņēma tie paši vācieši, kuri ar 5:1 apspēlēja vienaudžus no Baltkrievijai un kļuva mūsējiem neaizsniedzami. Toties bija jāsāk domāt par to, kā saglabāt vietu esošajā divīzijā, jo konkurence uz izkrišanu uz zemāku divīziju bija milzīga - četras izlases uz vienu vietu.

Pirms vakardienas spēlēm Latvijai, Norvēģijai un Francijai bija pa trīs punktiem, bet austriešiem - tikai viens un viss šo izlašu kvartets balansēja uz izkrišanas robežas. Latvijai bija pluss attiecībā pret Austriju (uzvara ar 4:1), taču mīnuss pret Franciju (zaudējums ar 1:3). Savukārt Norvēģija bija plusā attiecībā pret Franciju (uzvara ar 5:0). Respektīvi, situācija varēja izveidoties ļoti sarežģīta, vairākām izlasēm beidzoties turnīram varēja būt vienādis punktu skaits un, lai izvairītos no rēķināšanas un riska izkrist uz pirmās divīzijas B grupu, šodien noteikti bija jāuzvar norvēģus. Sliktākajā gadījumā, jātiek kaut pie viena punkta. Tas tamdēļ, ka pēdējā kārtā jātiekas ar Baltkrieviju, kurai vēl ir izredzes uz uzvaru visā turnīrā…

Diemžēl Latvijas izlasei rītdienas spēlē pret baltkrieviem būs pamatīgi jāiespringst, jo šodien pret Norvēģiju piedzīvots zaudējums ar 2:4. Latvijas izlase divas reizes bija vadībā - 1:0 un 2:1 (abus vārtus guva Viktors Jašunovs), bet pēdējā trešdaļā divi zaudēti vārti un zaudējums visā spēlē.