Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

BK “Ventspils” Čempionu līgu atsāk ar zaudējumu Vloclavekā

© f64

Pēc divu nedēļu pārtraukuma atsākušās FIBA Čempionu līgas spēles. Šodien otrā riņķa pirmo maču aizvadīja BK “Ventspils” izbraukumā tiekoties ar Polijas čempioni Vloclavekas “Anwil”. Piedzīvojot piekto zaudējumu astoņās spēlēs, BK “Ventspils” atkal sarežģījusi savas izredzes iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā.

Abas komandas tikās arī jaunās sezonas pirmajā mačā un toreiz, 10. oktobrī, ventspilnieki savā laukumā piedzīvoja pamatīgu zaudējumu - 78:99. Kopš pirmā mača ventspilnieku komandā notikušas būtiskas izmaiņas. Toreiz no savainojuma vēl nebija atlabuši Ronalds Zaķis un Jānis Bērziņš, kā arī vēl nebija noskatīts Osmans Dreims. Toties šodienas mačā nepiedalījās komandas kapteinis Māris Gulbis un Rihards Lomažs. Pirmais nemaz nebija devies izbraukumā, bet otrs bija mača pieteikumā, taču laukumā tā arī neizgāja.

Divi no pirmajā mačā nespēlējušajiem šodien bija starta pieciniekā - Zaķis un Bērziņš un kopā ar viņiem spēli iesāka Bīns, Džonsons un Arledžs. Pirmā ceturtdaļa atgādināja abu komandu pirmās spēles pirmās desmit minūtes. Pirms diviem mēnešiem tieši pirmajā ceturtdaļā “Anwil” ielika stabilus pamatus uzvarai to uzvarot ar 31:14. Šodien Vloclavekā tik katastrofāli mīnusi nebija, taču arī 9:23 nav nekāds tīkamais rezultāts. Ja desmit minūšu laikā tiek pieļautas astoņas kļūdas, tad -14 nemaz tika briesmīgi neizskatās.

Otrajā ceturtdaļā skats uz dzīvi jau krietni labāks. Kļūdu skaits tika samazināts (tikai trīs), kaut kas sāka veidoties uzbrukumā un četri punkti atspēlēti. Jācer, ka iztiekot ar astoņu vīru spēku, pietiks jauda arī otrajam puslaikam. Diemžēl trešā ceturtdaļa iesākās ar 3:30 minūšu laikā negūtajiem punktiem, kamēr “Anwil” veica izrāvienu 7:0 panākot tobrīd lielāko pārsvaru (50:33). Vēl trešajā ceturtdaļā izdevās pietuvoties līdz 10 punktu deficītam (43:53), taču ejot pēdējā pārtraukumā 44:63 un tas jau bija zaudējums. Pēdējā ceturtdaļā atlika noskaidrot beigu rezultātu, bet nākamais mačs ventspilniekiem 19. decembrī savā laukumā ar Spānijas “UCAM Murcia”.

FIBA Čempionu līga

Anwil” (Polija) un BK “Ventspils” 84:71 (23:9, 20:24, 20:11, 21:27)

“Anwil”: Brusārs 12, Ševčiks 11, Žiškovskis 11, Lihodejs 11, Mihalaks 9, Kostrževskis 9, Markovičs 9, Sobins 6, Simons 3, Vladovskis 3;

BK “Ventspils”: Jakovičs 21, Džonsons 14, Zaķis 10, Bērziņš 9, Bīns 9, Arledžs 4, Dreims 2, Jurevičus 2.