Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

U20 izlase pārspēj austriešus un turpina cīņu par eliti

© lhf.lv

Pasaules čempionātā hokejā pirmajā divīzijā A grupā Latvijas U20 izlase šovakar tikās ar vienaudžiem no Austrijas un izcīnīja pirmo uzvaru turnīrā – 4:1. Jau rīt nākamā spēle, kurā būs jātiekas ar Vācijas U20 izlasi.

Kamēr vakar Latvijas un Austrijas izlases atpūtās un trenējās, tikām četras pārējās komandas aizvadīja otrās kārtas spēles. Pie otrās uzvaras pamatlaikā tika Baltkrievijas izlase, kas ar 6:2 apspēlēja Franciju, bet dienu iepriekš ar 5:3 arī Norvēģiju. Savukārt čempionāta rīkotāja Vācija vakar ar 4:0 pārspēja norvēģus, kamēr pirmajā dienā pēcspēles metienos ar 3:2 Austriju.

Lai Latvijas izlase turpinātu cīņu par pirmo vietu grupā un vienīgo ceļazīmi uz eliti, šovakar derēja tikai un vienīgi uzvara un uzvara pamatlaikā. Tieši tāpat, kā austriešiem. Pēc šīs spēles austriešiem elites divīzija vairs nav aktuāla, toties latviešiem visa cīņa vēl priekšā. Pēc pirmās trešdaļas par mūsējo uzvaru vēl nebija lielas pārliecības, taču otrajā trešdaļā Rūdolfs Polcs, Daniels Bērziņš un Harijs Brants pa reizei realizēja skaitlisko vairākumu panākot solīdo 3:0 vadību. Pēdējā trešdaļā Jānis Vīzbelis panāca 4:0, austrieši vienus vārtus atguva un spēle beidzās ar 4:1.

Šodien Latvijas izlasei jau nākamā spēle, kurā atkal derēs tikai un vienīgi uzvara. Plkst. 17.30 mūsējie tiksies ar laukuma saimniekiem vāciešiem.