Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

“Dinamo” septītais zaudējums pēc kārtas. Sezonas antirekords sasniegts

© f64

Rīgas “Dinamo” Krievijas čempionātā turpina demonstrēt stabilitāti. Šovakar savā laukumā ar 1:3 piekāpjoties Kazaņas “AK Bars”, piedzīvots jau septītais zaudējums pēc kārtas, kas ir jauns sezonas antirekords. Nākamās četras spēles rīdziniekiem būs izbraukumā, bet kluba garākā zaudējumu sērija ir 14 mači bez uzvarām.

Kad Krievijas čempionāts bija sasniedzis pusceļu, “Dinamo” tā brīža vieta turnīra tabulā bija pēdējos gados neierasta - astotā, kas ļauj cerēt uz piedalīšanos izslēgšanas spēļu turnīrā. Toties tagad aina jau ir krietni pierastāka un arī “play off” ar katru nākamo zaudējumu tikai attālinās. Atrašanos zem “play off” svītras veicinājušas divas pagaras zaudējumu sērijas. Jau sezonas ievadā rīdzinieki piedzīvoja sešu pēc kārtas zaudējumu sēriju, kura iesākās 27. septembrī Rīgā ar 1:4 pret Soču komandu. Nākamais zaudējums bija pēc divām dienām, kad savā laukumā ar 3:7 tika piedzīvota sagrāve pret Astanas “Baris”. Turpinājums sekoja 5. oktobrī, kad nebija nekādu variantu pret Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija trenēto Omskas “Avangard” (2:5). Pēc tam sekoja vēl trīs zaudējumi - 3:6 pret “Sibirj”, 1:3 vēlreiz pret “Baris” (abi zaudējumi izbraukumā), bet punkts tika pielikts Rīgā ar 1:3 pret “Kunlun”.

Kopš tā laika zaudējumi mijās ar kādu uzvaru, bija pat dažas uzvaras pēc kārtas, taču tagad komandai jācenšas sadzīvot un aprast ar jaunu kritienu, kura beigu gals ir grūti saskatāms. Šobrīd jau ir sakrājušies septiņi zaudējumi pēc kārtas un ir pamatotas aizdomas, ka nekas vēl nav beidzies. Tagadējā sērija aizsākās Cīrihē ar 1:3 pret SKA un 0:5 pret CSKA. Pēc tam Čeļabinskā 0:1 pret “Traktor”, 2:3 Maskavā pret “Spartak” un tāds pats zaudējums Sočos. Divi pēdējo zaudējumi piedzīvoti pēcspēles metienos. Pēc tam zaudējums savā laukumā “Salavat Julajev”, bet šovakar arī Kazaņas “AK Bars”. Vienīgos vārtus rīdzinieku labā realizējot vairākumu guva Lauris Dārziņš.

Var jau “Dinamo” treneri sūkstīties, ka visi ir sazvērējušies pret viņiem, ka, raug, jau entās spēlēs pēc kārtas videoatkārtojumi komandai nozog pa vieniem gūtajiem vārtiem. Protams, nav patīkami sadzīvot ar šādu “netaisnību”, taču, neviens netraucē gūt tik daudz vārtus, lai vieni neieskaitīti kļūtu par ieganstu kārtējam zaudējumam.

Pēc šodienas zaudējuma "Dinamo" nostabilizējusies 9. vietā no astotās atpaliekot jau par pieciem punktiem.

Sešu zaudējumu sērija sezonas ievadā un tagadējā septiņu spēļu sērija “Dinamo” kontekstā nav nekāda traģēdija, jo ir bijušas vēl garākas sērijas un līdz komandas karjeras antirekordam vēl patāls ceļš ejams. Pagājušajās sezonas ievadā tika zaudēts pat 14 spēlēs pēc kārtas un vēlāk (janvārī) bija arī pēc kārtas septiņu zaudēto spēļu maratons. Otra ilgākā zaudējumu sērija bijusi astoņu spēļu ilgumā un šādu sēriju bijušas pat trīs reizes.