Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

U20 izlase čempionātu sāk ar zaudējumu Francijai

© lhf.lv

Šodien Vācijā sākās pasaules čempionāts hokeja U20 izlasēm pirmās divīzijas A grupā, kurā sešās komandas cīnās par vienu ceļazīmi uz elites grupu. Latvijas izlase pirmajā dienā tikās ar vienaudžiem no Francijas un zaudēja ar 1:3.

Latvijas hokeja federācijas un izlases treneru izvirzītais mērķis šajā čempionātā varēja būt un arī bija tikai viens - izcīnīt pirmo vietu un atgriezties elitē. Būt optimistiem palīdzēja paši hokejisti, kuri mēnesi pirms čempionāta pārbaudes turnīrā Dānijā izcīnīja trīs uzvaras: pār Baltkrieviju (3:2 papildlaikā), Dāniju (2:1) un Austriju (3:2). Divas izlases (Austrija un Baltkrievija) ir mūsējo konkurentes cīņā par vienīgo ceļazīmi.

Latvijas izlase pirmajās divās trešdaļās ļāva pretiniekiem gūt pa vieniem vārtiem un 0:2 turējās līdz pat pamatlaika beigām, kad 58. minūtē Deniss Smirnovs (Viktors Jasunovs) deva cerību uz papildlaiku, taču jau pēc pusotra minūtes Francijas izlase guva arī trešos vārtus un mača liktenis bija izlemts. Tobrīd Latvijas izlases vārtsargs bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju...

Mūsējiem čempionātā atlikušas vēl četras spēles. Pirmdien ir brīvdiena, bet otrdien spēle ar Austriju (plkst. 20.00), trešdien - ar Vāciju (plkst. 17.30), pēc tam 14. decembrī ar Norvēģiju (plkst. 14.00) un 15. decembrī ar Baltkrieviju (plkst. 21.00).