Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Florbolisti piektie pasaulē

© floorball.lv

Prāgā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā šodien Latvijas izlase mačā par 5. vietu ar 5:3 revanšējās Vācijai par zaudējumu grupas turnīrā un izcīnīja piekto vietu, kas ir atkārtoti labākais rezultāts izlases vēsturē.

Latvijas izlase šajā čempionātā aizvadīja septiņas spēles un kopējā bilance ir četras uzvaras un trīs zaudējumi.

Apakšgrupā Latvijas izlase vispirms ar 3:7 piekāpās Šveicei, pēc tam ar 4:3 pārspēja mājinieci Čehiju, bet pēdējā mačā ar 4:5 piekāpās Vācijai. Čempionāta turpinājumā 1/8 finālā ar 6:1 tika uzvarēta Slovākija un ar šo panākumu pietika, lai mūsējie atgrieztos labāko astoņniekā. Ceturtdaļfinālā pret Zviedriju tika piedzīvota sagrāve ar 1:14, bet pusfinālā par 5./8. vietu pēcspēles metienos ar 6:5 pārspēta Norvēģija.

Latvijas izlasei šis bija vienpadsmitais pasaules čempionāts A divīzijā. Debijas 1996. gada čempionātā palikām 9. vietā un izkritām uz B divīziju. 2000. gadā atgriezāmies spēcīgāko elitē un tika izcīnīta 7. vieta. Pēc diviem gadiem vēlreiz septītie, bet 2004. gadā kāpums uz 6. vietu. Nākamajos trīs čempionātos Latvija finišē 5. vietā, bet 2012. un 2014. gadā atkal sestie. Visbeidzot 2016. gadā, kad čempionāts notiek Rīgā, Latvijas izlasei tikai 10. vieta.