Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Divu vājāko komandu duelī VEF zaudē Minskā

© f646

Pēc neliela pārtraukuma atsācies Krievijas čempionāts basketbolā, kurā joprojām spēlē Rīgas VEF. Latvijas otrā spēcīgākā komanda gaitas Krievijā atsāka ar kārtējo zaudējumu izbraukumā piekāpjoties tobrīd pēdējā vietā esošajai Minskas “Tsmoki” - 84:91.

Minskā tikās divas šobrīd izteikti vājākās turnīra komandas. Ilgu laiku pēdējo vietu sildījušais VEF iepriekšējā kārtā negaidīti pamanījās pārspēt Saratovas komandu un uz laiku atdeva pēdējo vietu Minskas komandai.

Mača ievads neliecināja, ka briest kārtējais zaudējums, jo pirmā ceturtdaļa tika uzvarēta ar 26:19, taču nākamās divas bija pilnīga izgāšanās. Otrā ceturtdaļa zaudēta ar 13:23, bet trešā ar vēl lielāku starpību - 18:30 un pēdējā ceturtdaļa tika iesākta ar praktiski neglābjamu 57:72.

Turnīra tabulā VEF gan atrodas priekšpēdējā vietā, taču tas pateicoties tikai un vienīgi dēļ vairāk aizvadīatjām spēlēm. VEF šī bija desmitā spēle un astotais zaudējums, bet “Tsmoki” ir aizvadījuši tikai astoņas spēles un ir tikpat uzvaru, cik VEF.

Rīgas komandas labā punktus guva: Gražulis 18, Janičenoks 15, Zeks 14, Darhems 11, Mejeris 7, Ate 5, Ausējs 5, Endrju 5.